Automatische garagedeuren

Je hebt het vast wel is gezien bij buren, familie of kennissen: automatische garagedeuren. Je hebt je misschien ook wel is afgevraagd of dit kan en wat is voor bij jou zelf thuis. Hoe lekker is het als jij in je auto zit of op de fiets komt aan rijden en de garagedeuren gaan automatisch voor je open.

Waarom garage automatisch open en dichtdoen?

Maar hebben automatische garagedeuren zoveel voordelen ten opzichte van normale deuren? En is het echt zo handig of ziet het er gewoon cool uit? Wij vroegen het ons ook af en daarom zijn we op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag: waarom zou je garagedeuren automatisch open en dichtdoen?

  • Automatische garagedeuren voor het gemak, je hoeft je auto niet uit om de deuren open te doen wat het gewoon een stuk gemakkelijker maakt. Vooral wanneer je moeilijker te been bent kan het enorm handig zijn als je in je auto kunt blijven zitten wanneer de deuren automatisch open en dicht gaan.
  • Automatische open en dichtgaande garagedeuren zijn veiliger dan normale deuren. Wanneer jij op een aantal honderd meter vanaf je huis de garagedeuren alvast open doet is dit veiliger als je thuis aankomt. Je hoeft dan niet te wachten tot die open is terwijl je nog in het verkeer deelneemt wat veiliger is voor de andere deelnemers in het verkeer.
  • Op grotere afstand via je smartphone de garagedeuren open of dichtdoen. Wanneer je twijfelt of je de garagedeur wel dicht hebt gedaan of de postbezorger staat met een pakketje voor de garagedeur, dan kan je via je smartphone de automatische garagedeuren bedienen.

Het grootste voordeel van automatische garagedeuren zit hem dus in het ontzorgen. Je hebt minder werk aan de deuren en veel handelingen zullen automatisch gaan.

Mogelijkheden voor automatische garagedeuropener

automatische garagedeuropener

Er zijn een aantal mogelijkheden om automatische garagedeuren te realiseren. Uiteraard is het aanschaffen van complete automatische garagedeuren de meest voor de hand liggende keuze. Maar dat is niet de enige manier om automatische garagedeuren te krijgen. Je kunt namelijk ook kijken of het mogelijk is om je huidige garagedeur automatisch te maken, dit kan door middel van een motor te installeren of te laten installeren door een expert. Je zet dan een motortje op je huidige garagedeur en deze zorgt ervoor dat jij het als een automatische garagedeur kunt gebruiken. Dit kan bij sommige modellen wat lastiger zijn dus dan is het aan te raden een expert in te schakelen. Wanneer je nog geen garagedeuren hebt of wat oudere die je misschien toch wilt vervangen is de makkelijkste en mooiste oplossing om volledig nieuwe automatische garagedeuren aan te schaffen.

Er zijn een aantal merken die automatische garagedeuren aanbieden maar nog niet heel veel smart home aanbieders die slimme producten hiervoor aanbieden. Somfy doet dit wel, Somfy biedt als één van de weinige smart home aanbieders slimme producten aan om automatische garagedeuren te realiseren. Deze zijn te bedienen via een smart control, een smartphone of via spraakbediening.
Als je hulpt nodig hebt bij het laten installeren van dit soort slimme producten om je garagedeuren te automatiseren, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

Verschillende soorten automatische garagedeuren

Er zijn verschillende soorten garagedeuren en er zijn ook meerdere manieren hoe jij je garagedeur kunt bedienen. Laten we eerst inzoomen op de verschillende soorten automatische garagedeuren:

  • Sectionele deuren, de welbekende deur die nu veel gebruikt wordt. Deze bestaat uit meerdere horizontale stroken die strip voor strip in elkaar schuiven als je deze open doet.
  • Kanteldeuren, dit is de ouderwetse ‘grote’ garagedeur. Deze deur gaat naar boven in zijn geheel open.
  • Roldeuren, een roldeur rolt zichzelf bovenaan op en zorgt ervoor dat je de volledige ruimte kunt blijven gebruiken. Dit is fijn als je opslagruimte nodig hebt.
  • Zijdelingse deuren. Dit is de zijdelingse variant van de sectionele deuren, deze deuren gaan niet verticaal open maar horizontaal.
  • Openslaande deuren, deze zijn ook wel bekend voor de meeste mensen. 2 deuren die beide naar buiten openslaan als normale deuren. Deze worden vaker gebruikt voor garages die niet bestemd zijn om auto’s te parkeren.

Wanneer deze deuren automatische garagedeuren zijn kun je ze bedienen op verschillende mogelijkheden. Je kunt de deuren open en dichtdoen door een knop, via je smartphone, via spraakbediening of dankzij een bewegingssensor. Op één van deze manieren kan je ervoor zorgen dat jou garage automatisch open gaat wanneer je aankomt en ook weer dicht wanneer je weg bent.

Heb je een poort dan kan het ook interessant zijn om te kiezen voor een automatische poortopener. Of wil je je normale deur op afstand bedienen, dan kan je dit ook voor elkaar krijgen.
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general