Bellen met Google Home: zo doe je dat

In oktober 2018 is Google Home geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Sinds die tijd is Google ’s slimme speaker razend populair geworden in ons land. De introductie van Google Home op de Nederlandse markt was zelfs de meest succesvolle assistant-introductie ter wereld.

Steeds meer mensen zien potentie in de slimme speaker met spraakbesturing. Met als gevolg dat er meer functionaliteiten worden toegevoegd aan de Google Home speaker. Features die voorheen alleen in Amerika en Canada gebruikt konden worden komen ook beschikbaar voor de Nederlandse consument. In het verleden was het dan ook niet mogelijk om te bellen via Google Home, maar daar begint verandering in te komen.

3 manieren om te bellen met een Google speaker

Er zijn verschillende mogelijkheden om te bellen met Google: bellen via Duo, door Google ondersteund bellen en mobiel bellen.

Via de DUO-app bellen

Om te kunnen bellen met de DUO-app moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de DUO-app hebt gedownload en dat je Android 7 of hoger gebruikt (als je een Android smartphone hebt). Alleen zo kan je via je speakers en schermen video- of audiogesprekken voeren met iedereen die een DUO-account heeft.

Wel is het belangrijk om te weten dat je geen noodoproepen kan plaatsen via DUO en dat verder alle gesprekken gratis zijn. Met de app kan je bellen tussen speakers, schermen en mobiele apparaten van Google Nest. Je kan zelfs groepsgesprekken voeren!
Google ondersteund bellen

Met Google ondersteund bellen kan je via spraakopdrachten gratis naar vrienden, familie en bedrijven bellen op speakers en schermen voor Google Nest en Google Home. Dit kan naar zowel mobiele als vaste- en zakelijke telefoonnummers. Als je wil kan je er zelf voor kiezen om je telefoonnummer te verbergen.

Let op: Vanaf december 2020 kun je niet meer door Google ondersteund bellen met je speaker of scherm als je je in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Je kunt nog wel audio- en videogesprekken voeren via DUO.

Mobiel bellen

Je kan je Google speaker of scherm koppelen aan je mobiele telefoon provider. Zo kan je iedereen bellen waarvan het mobiele nummer beschikbaar is in je mobiele abonnement. Je kan hiermee internationaal bellen. Dus ook naar landen waar mobiel bellen nog niet beschikbaar is. De kosten voor het bellen zijn gelijk aan je abonnement van je mobiele provider. De enige manier waardoor je noodoproepen kan gebruiken is als je Telstra hebt.

Mobiel bellen is beschikbaar via:

  • Google Fi: Verenigde Staten
  • Google Voice: Verenigde Staten
  • Telecom Italia: Italië
  • Telstra: Australië

Wat heb je nodig om me Google te bellen?

Om te kunnen bellen met Google Home heb je een aantal dingen nodig. Wij hebben ze op een rijtje gezet voor je:

  • Nieuwste versie van de Google Home App
  • Een Google account dat al staat geïnstalleerd op je Google speaker of Smart Display
  • Je moet je in een land bevinden waar Bellen met Google wordt ondersteund.
  • Je moet instellen dat de taal van Google Asisstant Engels (VS), Engels (VK), Engels (Canada) of Frans (Canada) is.

Wat kan NIET met Google Home bellen?

Je kan met Google Home, Home Mini, Home Max en Home Hub wel een gesprek starten. Het is alleen nog niet mogelijk om een gesprek ook op te nemen via je slimme Google installatie. Dit zal je voorlopig nog even op de ouderwetse manier via je smartphone moeten doen. Wat daarnaast ook wel belangrijk is om te weten, is dat de belfuncties van Google niet werken op een Bose of Sonos speaker met Google Assistant. Het is hiervoor heel belangrijk dat je echt een Google apparaat aanschaft.

Google Smart Speaker aanschaffen

Tijd om een Google Nest Audio, Nest Mini, Home Max en Nest Hub aan te schaffen? Wij zijn vast voor je op onderzoek gegaan over waar je dit nou het beste kan aanschaffen. Elk product heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, zo heb je bij een Hub ook beeld.

Google Nest Audio speaker

Deze kleine vriendelijke speaker helpt je op weg door het beantwoorden van vragen en houdt je op de hoogte houdt van belangrijke informatie, nieuws en meer. De Google Audio Speaker behoort tot de basis van jouw smart home. Uit deze speaker komt best prima geluid!

google nest audio Google Nest Audio

Prima speaker van Google en ideaal om te koppelen met meerdere speakers. Geluid is een stuk beter dan zijn voorganger en dan de Google Mini.

Google Nest Mini

De Google Nest Mini, is een kleine slimme speaker die je bedient met je stem. Google Assistant beantwoordt je vragen en voert opdrachten voor je uit. Door zijn formaat is de Google Nest Mini ideaal om in je keuken, slaapkamer of kantoor te plaatsen. Ervaar zo hoe de Google Assistant jou helpt met je dagelijkse taken.

google nest miniGoogle Nest Mini

De kleinste speaker van Google, qua geluid niet super goed. Wel is de Mini perfect om in elke kamer een spraak assistent te hebben.

Google Home Max

Het grotere broertje van de Google Home. In deze speaker hebben ze ervoor gezorgd dat de geluidsbeleving een echte boost krijgt. Daarnaast heeft de Google Max speaker ook de wel bekende Google-Assistant.

google home max De Google Home Max is onze favoriet. Het is namelijk een hele mooie speaker en er komt ook echt een goede sound uit!

Google Nest Hub (smart display)

Met de Google Hub bestuur je het hele huis en is door zijn scherm echt een toppertje uit de Google Smart Home collectie. Koppel al je Google Smart Home producten aan de Google Hub en bedien ze met je stem of door middel van het 7 inch grote beeldscherm. Het scherm van de Smart Hub toont standaard het weer en je agenda. Ook kan je er bijvoorbeeld recepten op tonen. Handig voor als je aan het koken bent. De Google Hub herkent maximaal 6 stemmen.

google nest hubGoogle Nest Hub

Ideaal om te hebben, zo krijg je met een hub overzicht van je smarthome. Via het scherm kun je ook de status van de apparaten bekijken en ze aan of uit zetten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bellen met Google speakers is helaas nog niet mogelijk in Nederland. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk of dat er ooit wel gaat komen.

Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk zijn de enige landen waar Google bellen wordt ondersteunt. Je kan daarnaast wel mobiel bellen met Google in Italië en Australië.

Jazeker, de DUO-app is te downloaden in de Google Playstore en in de Apple Appstore.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general