De vijf beste slimme deurbellen 2022

Een slimme deurbel is een belangrijk onderdeel van een slim huis. Heb je al een domotica systeem dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat een slimme deurbel, hiermee te koppelen is. We zijn op zoek gegaan naar de beste slimme deurbellen en hebben hieronder een top 5 gemaakt met de beste modellen van dit moment (2022).

Onder aan de pagina vind je meer informatie over slimme deurbellen, waar je op moet letten, welke functies belangrijk zijn en achtergrond informatie die erg belangrijk kan zijn voor het aanschaffen van een slimme deurbel. Mocht je meer informatie over een specifieke deurbellen willen ontvangen klik dan op de “Meer info” knop, de bekijk knop stuurt je direct door de website waar je de deurbel kunt kopen!

De Beste slimme deurbellen

google nest hello

1. Google Nest Hello

De slimme deurbel van Google, werkt goed en perfect te koppelen met het domotica systeem van Google.

eufy video deurbel

2. Eufy video deurbel

Een nieuwe slimme deurbel van Eufy. Deze slimme deurbel werkt perfect met het beveiligingssysteem van Eufy.

ring pro

3. Ring Video Doorbel Pro

Ring heeft verschillende slimme deurbellen, in onze ogen is dit de beste. Ook is het een vrij compacte deurbel wat weer mooi is.




ezviz db1

4. EZVIZ DB1 deurbel

Goed werkende deurbel van het merk EZVIZ. Deze deurbel is zowel te koppelen aan Google Home en Amazon Alexa.

arlo video deurbel

5. Arlo video deurbel

Nieuwe deurbel van Arlo. Deze deurbel dient bedraad aangesloten te worden en bij deze deurbel krijg je een beltrafo.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is simpel gezegd een deurbel met slimme functies. Met slimme functies moet je denken aan het bekijken op afstand wie er voor de deur staat of dat je via je mobiel een bericht krijgt dat er aangebeld wordt. Hoewel slimme deurbellen over het algemeen veel dezelfde functies hebben zit er wel degelijk verschil in de slimme deurbellen. Denk bijvoorbeeld aan de werking van de deurbel, kwaliteit van de camera, opslagmogelijkheden of koppelmogelijkheden. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme deurbel?

Zoals we hierboven al kort vertelde zit er veel verschil in de verschillende soorten smart deurbellen en is het niet alleen de prijs die er toe doet. Nee, je moet ook denken naar de koppelmogelijkheden van de deurbel, dit doe je door te kijken met welk domotica systeem het product werkt. Hieronder hebben we de punten opgesomd waarop je moet letten bij het kopen van een slimme deurbel:

  • Werking: hoe werkt de deurbel en wat zijn de mogelijkheden. Let hier goed op, er zijn bijvoorbeeld deurbellen zonder camera, deze werken alleen met audio en je kunt dus niet zien wie er voor de deur staat.
  • Voedingstype: werkt de deurbel met een accu of wordt de slimme deurbel aangesloten op netstroom? Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen, zo is een slimme deurbel met accu snel aangesloten, maar heb je wel een deurbel waar je ook nog op de accu letten. Kies je voor een deurbel die aangesloten wordt op netstroom, dan heb je nooit last van een lege accu.
  • Camera: heeft een slimme deurbel een camera, dan is het ook belangrijk om naar de resolutie van de camera te kijken. 
  • Extra functies: naast de standaard functies, hebben sommige deurbellen ook extra functies die sommige deurbellen niet hebben. Denk hierbij aan gezichtsherkenning of het bekijken van de camera op een display.
  • Koppelmogelijkheden met andere systemen: heb je al een bepaald domotica systeem in huis, check dan altijd bij het kopen van een nieuw slim apparaat of het mogelijk is om het product te koppelen met dat systeem. Ook al kan het momenteel nog niet interessant zijn, toch kunnen er in de toekomst updates en innovaties komen die dit wel interessant maken.
  • Abonnementskosten: veel merken achter slimme deurbellen bieden extra functies aan, wel dien je hiervoor een abonnement aan te schaffen. Met extra functies moet je denken aan het opslaan van de beelden in de cloud, sommige deurbellen ondersteunen dit niet zonder abonnement.

Hoe bedien je een slimme deurbel?

In principe is dat bij elk merk weer anders. Over het algemeen werkt een deurbel met een eigen app. In deze app kun je de deurbel live bekijken en wanneer er iemand voor de deur staat kun je met deze persoon communiceren. Ook zijn de meeste functies van de smart deurbel aan te passen in de app, denk aan de gevoeligheid van de bewegingsdetectie. 

Een accessoire waar je ook rekening mee moet houden is bijvoorbeeld een chime. Een chime is een apparaat die het geluid binnen in je kamer maakt, personen die niet verbonden zijn met de smart deurbel weten daarom ook dat er iemand voor de deurstaat. 

Is er ook een slimme deurbel zonder camera?

Ja, er zijn gelukkig ook slimme deurbellen zonder camera. Het voordeel hiervan is dat deze een stuk goedkoper zijn, qua privacy wat beter is en je niet constant hoeft op te nemen. De deurbel van Arlo is bijvoorbeeld een slimme deurbel zonder camera: 

 
arlo audio deurbel

Arlo Audio deurbel

Deze deurbel van Arlo heeft geen camera. Wel krijg je via je smartphone een berichtje. Dit is dus een slimme deurbel zonder camera.

Met deze slimme deurbel zonder camera heb je dus geen beeld, maar je kan wel communiceren met de persoon voor de deur. Eigenlijk is het gewoon een intercom zonder een camera. Wel is het belangrijk om te weten dat deze deurbel van Arlo werkt met een basisstation.

automatische garagedeuren

Automatische garagedeuren

Je hebt het vast wel is gezien bij buren, familie of kennissen: automatische garagedeuren. Je hebt je misschien ook wel is afgevraagd of dit kan

Lees meer
automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees meer

Deur openen op afstand

Je sleutelbos ligt weer onderin je tas verstopt of je hebt je handen vol? Wat is er dan handiger dan je deur op afstand openen.

Lees meer
automatische gordijnen

Automatische gordijnen

Hoe lekker zou het zijn als je wakker wordt en je gordijnen gaan automatisch omhoog. Of misschien is het openen van je gordijnen wel je

Lees meer




Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general