Google Home Domotica - Google Home apparaten en producten

Ook Google heeft zijn eigen domotica systeem: Google Home. Google Home wint steeds meer populariteit in Nederland, vooral sinds de komst van de Nederlandse sprekende Google Assistant. Sinds de overname van Nest gaat Google home verder onder de naam Google Nest.

Google Nest systeem: Google Home domotica hoe werkt het?

Om gebruik te maken van het domotica systeem van Google heb je een product nodig van Google met een ingebouwde Google Assistant, momenteel is het meest gebruikte product de Google Nest mini. Deze Nest Mini is een kleine smart speaker, waarmee je muziek kunt afspelen maar ook spraakopdrachten kunt geven.

In vergelijken met veel andere domotica systemen heb je voor Google Home domotica geen losse basisstation of hub nodig. Als het ware gebruik je de een smart speaker als hub. Via de Google Home app op je smartphone of tablet kun je de producten beheren en aansturen.

Apparaten toevoegen aan Google Home

Ook voeg je slimme apparaten toe aan het systeem via de Google Home app. Het is belangrijk om wel te kijken of een apparaat te koppelen is aan Google Home systeem. Vaak wordt dit aangegeven door “Talks (of works) with Google”. Soms staat bij een beschrijving van het product ook het smart home platform waarmee het product werkt. Staat hier Google Assistant, dan is het product te koppelen met je Google Home systeem. Lees hier wat je allemaal kunt met Google smart home.

Google Home Hub: welke producten kun je gebruiken?

Voor het koppelen van Google Home apparaten heb je dus een Google Home Hub nodig. Hiervoor kun je in principe alle smart speakers en smart displays gebruiken, maar sinds kort is er ook een Google Nest wifi systeem die je kunt gebruiken als hub. Hieronder staan alle Google Home apparaten die je kunt gebruiken als Google Home Hub:

Is Google Home Max in Nederland te verkrijgen?

De meeste bovenstaande speakers en displays zijn officieel in Nederland te verkrijgen. Echter zijn de twee Max producten in het rijtje niet officieel in Nederland uit gebruikt: de Google Home Max en Google Nest Hub Max. Wel zijn deze beide producten te verkrijgen bij resellers van Bol.com, maar helaas betaal je hier vaak meer geld voor dan de officiële prijs. Wel verwachten wij dat deze speakers binnenkort ook in Nederland verkocht gaan worden.

Alle andere Google Home apparaten

Voorheen was Nest een apart bedrijf dat niet bij Google hoorde, maar sinds 2014 heeft Google Nest overgenomen en heten de producten van Google: Google Nest. Zo heette de kleinste speaker van Google, Google Home Mini, maar sinds er een verbeterde editie is gelanceerd heet deze mini speaker ook Google Nest Mini. Het bedrijf Nest was vooral bekend van de slimme rookmelder: Nest Protect, dit product en nog wat andere producten behoren nu ook tot de Google domotica lijn.

Welke andere producten werken nog meer met Google Home?

google home apparaten

Bovenstaande apparaten werken natuurlijk feilloos met het Google domotica systeem, maar naast de eigen producten van Google zijn er nog veel meer merken en apparaten te koppelen met Google Home. Het lijstje met Google Home apparaten van derde wordt steeds groter en er komen steeds meer merken en nieuwe apparaten bij. Hieronder hebben we de meest bruikbare toepassingen in een smart home opgesomd met het daarbij behorende product, hierdoor zie je direct welk product je kunt gebruiken per toepassing.

 • Slimme verlichting: Philips Hue, KlikAanKlikUit, Innr, IKEA Tradfri (let op, wel heb je voor het koppelen van de lampen een bridge nodig, meest toegankelijke en gebruikte is Philips Hue Bridge).
 • Binnenklimaat verbeteren met luchtbehandeling: gebruik een slimme ventilator om de luchtkwaliteit optimaal te maken. Sommige lucht ventilatoren kunnen gekoppeld worden aan een luchtmonitor. Een luchtmonitor meet de luchtkwaliteit en de een slimme ventilator wordt hierdoor aangestuurd. Is de luchtkwaliteit niet optimaal dan zal de ventilator dit automatische verbeteren. Het merk Duux heeft veel slimme luchtmonitoren en ventilators om de luchtkwaliteit verbeteren, daarnaast zijn deze producten ook te koppelen met Google Home.
 • Rolluiken en zonwering automatische of via app bedienen: hoe lekker is het wanneer je met één knop op je app alle rolluiken, zonwering en gordijnen sluiten. Het wordt pas helemaal slim wanneer dit automatische gaat op een ingestelde timer of wanneer een weerstation meet dat het gaat regenen en automatische de de zonwering opdraait. Dat kan onder andere met de producten van Somfy. Ook is Somfy te koppelen met Google Home, dit houdt in dat de zonwering ook te bedienen is met spraak.
 • Slimme deurslot: met slimme deursloten hoef je geen sleutels meer mee te nemen en open je de deur gewoon met een app. Ook kun je heel eenvoudig toegang verlenen op afstand aan vrienden, we zien dat een slim deurslot zelfs veel gebruikt wordt bij Airbnb’s. Een slim deurslot dat goed werkt met het domotica systeem van Google is het slimme slot Nuki.

Er zijn nog veel meer koppelingen en smart home mogelijkheden. Het leuke is dat je zelf van alles kunt bedenken en daarop zoek gaat naar een oplossing. Ook is het niet alleen interessant om een product te koppelen met Google Home omdat je het apparaat dan met spraak kunt bedienen, maar vaak kun je ook nog koppelingen maken met de andere producten die je gekoppeld hebt met Google Home. Dus producten die individueel niet met elkaar kunt koppelen, maar wel beide met Google Home en vanuit dat systeem een koppeling met elkaar kunt maken.

Hoe werkt de Google Home app?

De Google Home app werkt vrij simpel en is ook noodzakelijk wanneer je een slimme speaker van Google hebt. Eerst download je de Google Home app en maak je een account aan. Hier geef je wat benodigde informatie door en koppel je het systeem met je wifi. Na het succesvol installeren van de Google Home app kun je dan apparaten toevoegen. Wanneer je al apparaten hebt aangesloten zie je vaak in het begin scherm van de app een knopje met daarop ‘product koppelen’, zie onderstaande afbeelding met voorbeeld van IKEA producten.

google home app

Wordt je product niet gevonden dan kun je rechtsboven op het plusje drukken, hierbij heb je verschillende keuzes waaronder een apparaat instellen. Druk hierop en hierbij heb je de keuze om een nieuw apparaat in te stellen of een al ongestelde product te koppelen. Een al ingestelde product kan een product zijn van derde, bijvoorbeeld Philips Hue. Zoek het merk dat je wil koppelen in het rijtje of gebruik de zoekbalk, druk erop en koppel het product.

Hoe Google Home automatiseren of scenes maken?

Het maken van Google Home scenes is vaak niet bekend of men weet niet hoe dit moet. Hieronder vind je een snelle stappenplan hoe je dit zelf eenvoudig kunt doen, het is best makkelijk. Het automatiseren van producten kun je vaak in de app van het product zelf doen, maar in de Google Home app kun je ook scenes aanmaken. Google noemt dit Google routines. Met een routine kun je met één spraakopdracht verschillende acties uitlaten voeren. Bijvoorbeeld door te zeggen: slaap lekker, kun je alle lampen en apparaten die gekoppeld zijn met Google uitzetten.

Zo maak je een Google Home routine aan:

 1. Open de Google Home app.
 2. Klik rechtsboven op het icoontje van je account.
 3. Druk dan op: Instellingen voor Assistent.
 4. Klik dan in de bovenstaande tap op: Assistent, en klik dan op: bediening voor in huis.
 5. Ga naar het tabje scènes,  hier kun je scènes aanmaken en creëren.

google home scenes maken

Alle Google Home producten:

Benieuwd welke Google Home producten er allemaal zijn? Bekijk dan het overzicht hieronder. Dit zijn de producten van Google Home zelf. Wil je producten vinden die te koppelen zijn met Google Home dan dien je te kijken naar werkt met en dan te kijken naar Google Assistant.

De producten van Google Home zelf hebben ook vaak de naam Google Nest, dat komt omdat Google het bedrijf van Nest heeft overgenomen. Daarom vallen deze Google Home producten standaard onder de vleugels van Google. Bekijk hieronder welke slimme producten Google nu in haar assortiment heeft:

Categorieën
 • Alle
 • Favoriet
 • Populair
 • Meest gewaardeerd
 • Verlopen
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Google nest wifi

Google Nest Wifi

328.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
google nest doorbell

Google Nest Doorbell

199.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Google Chromecast met Google TV

Google Chromecast met Google TV

89.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google nest hub 2

Google Nest Hub 2

98.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Google Nest Audio

Google Nest Audio

100.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Google Nest Cam IQ

Google Nest Cam IQ Outdoor

319.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google Nest cam Indoor

Google Nest Cam Indoor

167.20
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
google nest thermostaat e

Google Nest Thermostaat E

198.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google nest cam outdoor

Google Nest Cam Outdoor

209.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 3
Google nest protect

Google Nest Protect

124.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
google nest thermostaat

Google Nest Thermostaat V3

229.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
google nest hello

Google Nest Hello

249.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Google Chromecast ultra

Google Chromecast Ultra

79.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google chromecast 3

Google Chromecast

39.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google home max

Google Home Max

289.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
google nest hub max

Google Nest Hub Max

349.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google nest hub

Google Nest hub

129.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google nest mini

Google Nest Mini

45.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
google home speaker

Google Home

84.00
Toon volgende
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general