Homey Domotica: Alles verbonden, eenvoudig bediend

homey domotica

Met Homey combineer je al je apparaten in huis tot één eenvoudig en slim systeem. Bedien je hele huis met de gratis iPhone of Android app en laat al je apparaten voor je samenwerken, ongeacht merk of communicatieprotocol.

Via de Homey app kun je alles met elkaar koppelen en kun je apparaten bedienen ook wanneer je niet thuis bent, denk bijvoorbeeld aan de lichten, het slot, alarmsysteem of de thermostaat. Homey ondersteunt diverse bekende domotica protocollen, waaronder Z-Wave en Zigbee. Maar naast deze protocollen kun je ook apparaten die communiceren via bluetooth, wifi, infrarood of bijvoorbeeld 433 MHz koppelen met elkaar.

Als het ware is het Homey platform een platform die alle technische talen spreekt. Ook is het Homey platform een open platform en het beschikt over een uitgebreide API en een SDK (software development kit), hierdoor kunnen ontwikkelaars allerlei aanvullingen voor het systeem realiseren. Hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos en ondersteunt Homey het grootste scala aan draadloze en slimme producten, van simpele schakelaars tot de nieuwste lampen, thermostaten en zelfs muzieksystemen.

Je hoeft geen ICT’er te zijn om er gebruik te maken van Homey

Wanneer je een beetje kunt programmeren kun je alles zelf ontwikkelen en instellen, maar ook wanneer je zelf niet kunt programmeren kun je makkelijk uit de voeten met het domotica systeem van Homey. Doordat er een groot Homey community is en alles openbaar is hoef je simpelweg de juiste apps te downloaden in de Homey app.

In de Homey app kun je apparaten koppelen en je kunt apps downloaden, zodat de apparaten ook goed werken. Ook kun je zogeheten flows maken in de app met de Flow Editor, hiermee zorg je dat als apparaat X doet, apparaat Z hier op reageert. Eigenlijk een soort IFTTT, maar dan gericht op de apparaten zelf en het werkt een stuk beter.

Een voorbeeld: Homey tado

Bijna iedereen kent wel de slimme thermostaat van tado. Deze thermostaat werkt op een slimme manier, wat inhoudt dat deze bijvoorbeeld te bedienen is op afstand via je telefoon. Ook kun je via een app je op je telefoon timers instellen en aangeven op welke dagen, wat de gewenste temperatuur is.

Wil je de HoMey met tado gebruiken dan heb je veel meer mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een koppeling met de slimme verlichting of met een spraakassistent. Zo kun je bijvoorbeeld de thermostaat met spraak bedienen, zeg bijvoorbeeld: “He Google, zet de thermostaat 1 graden lager”. Handig toch, met een koppeling met Homey kun je alle kanten op en kun je van alles bedenken omdat je de thermostaat van tado overal mee kunt bedienen.

Check hier de producten van Homey:

Categorieën
  • Alle
  • Favoriet
  • Populair
  • Meest gewaardeerd
  • Verlopen
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
athom homey pro

Athom Homey Pro

399.00
Toon volgende

Inspiratie: Homey mogelijkheden

homey mogelijkheden
Eigenlijk kun je elk apparaat wel koppelen aan de Homey het verschilt alleen vaak nog wat er voorgeprogrammeerd is. Om je een beeld te geven wat allemaal mogelijk is hebben we hieronder enkele voorbeelden beschreven met de daarbij behorende apparaten die je daar voor kunt gebruiken.

De gordijnen automatische bedienen met Homey

Het automatisch openen van de gordijnen vinden wij een hele interessante functie. Zo kun je er voor zorgen dat de gordijnen sluiten op basis van tijd of via een app op je telefoon. Ook kun je een scene maken, dat wanneer de gordijnen sluiten ook de lampen automatisch aan gaan. Ook is heerlijk wakker worden dat wanneer je wekker afgaat ook de gordijnen open gaan en je wakker wordt met een heerlijk zonnetje. Volgende apparaten zou je hiervoor kunnen gebruiken:

Slimme verlichting voor Homey

Waarschijnlijk ben je wel bekend met slimme verlichting. Slimme verlichting kun je bedienen met een app op je telefoon of je zet  handige timmers dat wanneer bijvoorbeeld de zon ondergaat, de lampen langzaam beginnen te branden. Koppel je slimme verlichting met Homey, dan kun je er veel meer andere apparaten mee koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je lampen met een slimme rookmelder. Bij alarm zullen de lampen ook gaan branden, zodat je veilig de uitgang kunt vinden.

Zelfs slimme bedden die werken met Homey:

Ja, zelf je bed kun je koppelen met Homey. Zo is er al een slim bed die slimme functies heeft, denk hierbij aan een anti-snurk functies of de slimme wekker waarmee je heel rustig wakker wordt gemaakt. Handig als je een slim bed kunt koppelen met slimme gordijnen.

Homey wandschakelaars

Persoonlijk vind ik het een must dat slimme lampen ook nog op de “oude” manier bedient moeten kunnen worden. Met de oude manier bedoelen we het bedienen van de lampen met een wandschakelaar. Gelukkig kan dit wanneer je kiest voor slimme wandschakelaars. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende wandschakelaars die je kunt gebruiken, maar hieronder staan een paar die wij handig vinden:

Inbouwschakelaars voor Homey

Het wordt nog handiger als je kiest voor inbouwschakelaars. Het voordeel van inbouwschakelaars is dat je niet je oude schakelaars hoeft te vervangen en zelfs ook geen slimme lampen hoeft aan te schaffen. Je maakt als het ware je huidige verlichting slim door gebruik te maken van inbouwschakelaars, check hieronder een paar goede inbouwschakelaars die je kunt gebruiken voor Homey:
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general