Netatmo Domotica

Netatmo is een bekend smart home merk en timmert goed aan de weg. Het smart home merk onderscheidt zichzelf door de focus van de producten niet alleen op de werking ervan te leggen, maar op het design. Zo zijn de producten van Netatmo erg mooi en staan ze goed in je huis. Vooral omdat we steeds meer smart home apparaten in huis krijgen, is het belangrijk om ook naar het design van de producten te kijken. Op deze pagina vertellen we je alles over het bedrijf achter de Netatmo producten en wat allemaal mogelijk is met Netatmo domotica.

Achtergrond informatie over Netatmo

 • Hoofdkantoor en R&D staan beide in Parijs.
 • 2012 eerste product het welbekende Netatmo weerstation 2014 werd aanbod uitgebreid
 • 2017 partnerschip met Legrand en Velux
 • 2019 ontving Netatmo het label HappyAtWork

Wat is mogelijk met Netatmo domotica?

Met Netatmo kun je niet een volledig slim huis maken, wel wordt Netatmo gezien als een goede aanvulling op je smart home. Zo kun je bijvoorbeeld de producten van Netatmo koppelen aan HomeKit, wanneer je werkt met het HomeKit systeem kun je deze uitbreiden met Netatmo producten. Het Netatmo assortiment bestaat uit vier verschillende onderdelen: Security, Energy, Weather en Air Care. Hieronder vertellen we per onderdeel wat je ermee kan en uit welke producten een onderdeel bestaat:

Security: Beveiligingsapparaten van Netatmo

netatmo beveiliging

Netatmo Security is het onderdeel dat bestaat uit slimme apparaten die je huis volledig beveiligen. Zo heeft Netatmo verschillende slimme beveiligingscamera’s, binnen camera’s, rookmelder, sirene en raam- en deursensoren, daarnaast hebben ze sinds kort ook een slimme deurbel geïntroduceerd. Alles om je huis volledig slim te beveiligen, zo kun je met de Netatmo Security app je huis 24/7 in de gaten houden. Is er dan beweging of gebeurt er iets om of in het huis dan krijg je direct een melding en wordt er automatisch opgenomen. Eén van de voordelen van het beveiligingssysteem van Netatmo is dat je opgenomen beelden ook zelf op kunt slaan op via Dropbox of via een SD-kaartje, hierdoor hoef je niet een extra abonnement af te sluiten.

Dit zijn de beveiligingsproducten van Netatmo:

Energy: Slimme verwarming met Netatmo

netatmo energy

Een ander onderdeel van Netatmo is Netatmo Energy. Dit onderdeel van Netatmo bestaat uit een slimme thermostaat en radiatorknoppen. Met dit systeem kun de verwarming in je huis volledig automatiseren en op een slimme manier bedienen. Zo kun je de een verwarmingsplanning instellen, hiermee kom je altijd thuis in een warm huis, maar verlaagd de verwarming ook wanneer je niet thuis bent. Maak je ook gebruik van de radiatorknoppen dan kun je elke kamer individueel van elkaar afstellen. Dit is handig wanneer je de hele dag op één kamer aan het werk bent en het daar warm moet zijn. Hoeft de woonkamer dan niet verwarmt te zijn dan kun je daar de temperatuur verlagen, zodat je niet onnodig stookt.

Voordelen van Netatmo Energy:

 1. Op afstand te bedienen: met Netatmo Energy kun je op afstand je thermostaat of thermostaatknoppen bedienen, zo kom je altijd in een warm huis thuis.
 2. Handige verwarmingsplanning: met een verwarmingsplanning kun je zelf instellen wanneer de thermostaat moet verwarmen of verlagen. Ook is er een handige afwezig en Vorstvrijmodus.
 3. Auto-adapt functie: met de auto-adapt functie regelt de thermostaat automatische de gewenste temperatuur op basis van de weer en de thermische eigenschappen van het huis.
 4. Ontvang handig tips: bij gebruik van Netatmo Energy krijg je ook regelmatig tips om het energieverbruik te optimaliseren.
 5. Open Raam Detectie: mocht er een raam openstaan, dan verlagen de thermostaatknoppen automatische de verwarming, hierdoor verspil je geen energie.
 6. Bestuur de verwarming met je stem: de thermostaat is ook te koppelen met Apple HomeKit, Alexa en Google Assistant, hierdoor kun je thermostaat van Netatmo ook bedienen met spraak.

De Netatmo Energy lijn bestaat uit twee artikelen, de Netatmo thermostaat en de Netatmo slimme radiatorknop.

Weather: Meet wat er buiten gaande is

Een ander bekend onderdeel van Netatmo is Netatmo Weather. Netatmo Weather bestaat uit een slim weerstation die uit te breiden is met andere slimme onderdelen. Zo kun je een Regenmeter toevoegen aan het slimme weerstation, deze regenmeter zet je buiten neer en vangt het regen op. Met de regenmeter weet je precies hoeveel regen er gevallen is, wat de dagelijkse cumulatieve neerslaghoeveelheid is, krijg je een historiek van de regengegevens en krijg je een melding zodra het gaat regenen.

Verder is het slimme weerstation ook uit te breiden met een windmeter. De windmeter is te plaatsen op je dak en deze meet onder andere de windsnelheid en de windrichting. Mocht er een sterke wind aankomen dan krijg je een waarschuwing via de app, daarnaast krijg je ook bij deze module een historiek van de windgegevens. Ook is er een Netatmo Binnenmodule die gegevens verzamelt van het binnenklimaat. Zo wordt krijg je inzicht in de luchtkwaliteit in je huis en bij schadelijke stoffen krijg je een alarm.

Air Care: Gezonde omgeving is ook belangrijk

netatmo air care

Tot slot is het laatste onderdeel van Netatmo Air Care. Met Air Care meet je de luchtkwaliteit binnenhuis en krijg je feedback als je deze dient te verbeteren. Je zet de luchtmonitor in een kamer en het apparaatje meet direct hoe gezond de omgeving is. In totaal heeft de luchtmonitor vier sensoren die de luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, geluid en temperatuur meet. Mocht één van deze factoren niet op het juiste niveau zijn dan geeft het apparaat via de Netatmo-app aan wat er verbetert dient te worden. Ook krijg je feedback, zodat je ook weet hoe je iets kunt verbeteren.

Categorieën
 • Alle
 • Favoriet
 • Populair
 • Meest gewaardeerd
 • Verlopen
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo slimme radiatorknop

Netatmo slimme radiatorknop

68.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 2
netatmo slimme deurbel

Netatmo slimme deurbel

235.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo presence camera

Netatmo Presence

299.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Netatmo welcome

Netatmo Welcome

169.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo welcome tags

Netatmo Welcome Tags

98.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo smart weerstation

Netatmo NWS01-EC weerstation

139.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo slimme rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder

89.98
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
netatmo slimme thermostaat

Netatmo Thermostaat

179.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
netatmo radiatorknop

Netatmo slimme radiatorknop

79.00
Toon volgende
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general