Nuki Domotica

Nuki is een Oostenrijks bedrijf dat bekend is van het slimme Nuki slot. Het Nuki Smart Lock 2.0 zorgt ervoor dat je geen sleutels meer nodig hebt om je voor deur te ontgrendelen. Je kunt het slot op een slimme manier openen, waaronder met je smartphone, met je stem of met Nuki Accessoires. Op deze pagina vind je alle informatie over het slimme slot van Nuki, wat mogelijk is en hoe je Nuki domotica toepast in je huis.

Achtergrond informatie over Nuki

 • Jürgen & Martin Pansy zijn de oprichters van Nuki
 • In 2015 maken de oprichters succesvol gebruik van crowdfunding-platform Kickstarter in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Toen nog onder de naam Noki, wat staat voor No Key.
 • In 2016 is de officiële lancering van Nuki en in 2017 wordt Nuki voor het eerst verkocht in Nederland.
 • April 2018 krijgt Nuki het AV-Testzegel toekend en wordt Nuki gecertificeerd als een “veilig smart home product”. In hetzelfde jaar starten ze ook een samenwerking met Airbnb en wordt de Nuki Keypad toegevoegd aan het assortiment.

nuki domotica

Welke domotica oplossingen heeft Nuki?

Nuki heeft verschillende producten in haar assortiment waarmee je niet alleen je voordeur mee kunt ontgrendelen, maar ook een elektrische deur als een poort of een gezamenlijke deur bij een appartement. De missie van Nuki Luidt ook als volgt:

“wij openen nieuwe deuren voor jouw woning. Onze producten zijn eenvoudig en maken het dagelijkse leven makkelijker, als betrouwbare metgezellen van onze klanten. Ons dynamische en veelzijdige team maakt ons succesvol. wij concentreren ons namelijk po wat echt belangrijk is en blijven ontwikkelen.” – Jürgen & Martin Pansy (oprichters van Nuki)

Dat Nuki Door blijft ontwikkelingen klopt, want sinds kort is het ook mogelijk om de voordeur van een appartement te openen. Zo hebben ze de Nuki Opener ontwikkeld die het ook mogelijk maakt om een elektrische deur op afstand te openen. Naast de Nuki Opener zijn er ook nog wat andere handige accessoires die wat toelichting nodig hebben:

 • Nuki Smart Lock 2.0: dit is het nieuwste slimme slot van Nuki. Het is een soort adapter die je sleutel ronddraait.
 • Nuki Bridge: de Nuki bridge is een aanvulling op het slimme slot. Met de bridge kun je het slot op afstand bedienen en kun je koppelingen maken met bijvoorbeeld Google Home en Amazon Alexa.
 • Nuki Fob: de Nuki Fob is een sleutelhanger met een knop erop. Door op de knop te drukken kun je het slot ontgrendelen of vergrendelen.
 • Nuki Keypad: de Keypad is ook een aanvulling op het slimme slot van Nuki. De Keypad hang je bij de deur of doe je in de zak, met een zelf ingestelde code kun je het slot ontgrendelen.

Hoe werkt het slimme Nuki slot?

Het slimme slot van Nuki werkt vrij simpel en is te installeren op je huidige slot van je deur. Het slot werkt als een soort adapter die de sleutel doordraait en je plaatst hem in de binnenzijde van de deur. Eerst doe je de sleutel in het slot, daarna plaatst je de Nuki op het slot en kalibreer je het slot zodat het slot zelf weet wanneer de deur open en dicht is. De Nuki slot draait zo de sleutel om waardoor de deur op slot gaat en van het slot af gaat.

De installatie van de deurbel is echt super simpel, in minder dan vijf minuten is het slot geinstaleerd en kun je gebruik maken van het slot. De accessoires kun je via de app koppelen, zodat deze ook goed met elkaar werken. Kies je ook voor een Nuki Bridge dan kun je het slot ook op afstand bedienen, dit is weer handig wanneer je het slot hebt in combinatie met een slimme deurbel. Wanneer er iemand aanbelt zie je dat er iemand voor de deur staat, ben je dan niet thuis dan kun je de persoon binnen laten.

Verder wordt het slot veel gebruikt bij verhuur, zodoende is Nuki ook een samenwerking aangegaan met Airbnb. Mocht je bijvoorbeeld een huurder hebben dan kun je deze persoon een unieke toegangscode geven, hierdoor weet je altijd wanneer de persoon binnenkomt en waar naar buiten gaat. Je kunt zo’n code voor een bepaalde tijd uitgeven, mocht de persoon geen toegang meer hebben tot je appartement of huis dan vervalt de code ook weer. Dit kan ook handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een huishoudster hebt of een kinderoppas. Je kunt iedereen toegang geven tot je huis, maar je weet ook wanneer ze binnenkomen en het huis weer verlaten.

De voordelen van Nuki

 • Je hebt geen sleutels meer nodig om je voordeur te openen, hierdoor kun je ze ook niet kwijtraken
 • Behoudt je huidige slot, hierdoor kun je gewoon gebruik maken van je huidige sleutels (wel een cilinder met paniekfunctie nodig)
 • Slot op afstand open of dicht doen, vergeten het slot te vergrendelen dat is ook geen probleem
 • Geef meerdere personen toegang tot je huis
 • Weet wanneer er wie er binnenkomt

Functies van het slimme slot van Nuki

hoe werkt nuki auto unlock

Het slimme slot van Nuki heeft verschillende functies. Hieronder hebben we deze functies opgesomd zodat je meer uit het slimme slot kunt halen. Zo is er een handige functie die zorgt dat als je het huis verlaat het slot automatisch zichzelf vergrendeld. Of een functie die automatisch het slot weer vergrendeld wanneer je in de buurt komt. Heb je je handen vol dan kun je zo naar binnen lopen. Bekijk hieronder de functies van het slimme slot van Nuki:

 • Slot ontgrendelen en afsluiten: via de app kun je heel eenvoudig het slot ontgrendelen of afsluiten met een swipe.
 • Auto Unlock: met deze functie herkent het slimme slot je telefoon, kom je dan in de buurt van het slot dan wordt deze automatisch ontgrendelt.
 • Lock ‘n’ Go: met deze functie wordt automatisch het slot vergrendeld wanneer je het huis verlaat.
 • Toegangsrechten: geef via de app aan wie het slimme slot mogen gebruiken. Erg handig voor familieleden natuurlijk, maar ook voor de schoonmaakster of de babysitter.
 • Vergrendelingslog: via het vergrendelingslog weet je altijd wanneer het slot ontgrendeld is of vergrendeld, zo zie je ook wie het slot ontgrendeld heeft en wie er dus binnen is gekomen.
 • Integratie met smartwatch: heb je een Apple Watch of een Android-smartwatch? Dan kun je ook het slot ontgrendelen met je horloge, hierdoor hoef je niet je telefoon erbij te pakken.

Hoe werkt Nuki Auto Unlock Lock ?

Een functie van het slimme slot van Nuki die wat extra toelichting nodig heeft is Nuki Auto Unlock. Met deze functie ontgrendelt het slot automatisch wanneer je thuiskomt, hierdoor kan je smartphone gewoon in je zak blijven zitten. Maar hoe werkt Nuki Auto Lock dan? Heel simpel Nuki gebruikt de locatie van je smartphone en zo herkent het slot wanneer je het huis verlaat en wanneer je weer in de buurt bent. Via een bluetooth verbinding met het slot gaat, binnen een straal van 10 meter, gaat het slot dan open wanneer je in de buurt bent.

De Auto Lock functie is via de Nuki-app te activeren. Na het installeren van het slot klik je op de instellingen van het slot en activeer de Auto Unlock functie. Auto Unlock werkt dan ook met GPS, Geofence en bluetooth. Het GPS wordt gebruikt om je smartphone te herkennen wanneer je het huis verlaat, wanneer je vervolgens weer het slot benaderd wordt er gebruik Geofence en gaat de app via bluetooth opzoek naar je smartphone en wordt het slot automatisch ontgrendelt.

Categorieën
 • Alle
 • Favoriet
 • Populair
 • Meest gewaardeerd
 • Verlopen
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Nuki Fob

Nuki Fob

39.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Nuki Smart Lock 2.0

Nuki Smart Lock 2.0

229.00
Toon volgende
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general