Philips Hue domotica - Slimme verlichting met Philips Hue

Het bekendste merk op het gebied van slimme verlichting is natuurlijk Philips Hue. Iedereen die denkt aan slimme verlichting kent Philips Hue bijna wel. Philips Hue is ook het slimme lampen systeem dat in onze ogen het best werkt. Het is vrij simpel te installeren en je kunt alle kanten op met deze slimme verlichting, want het is te koppelen met bijna alle domotica systemen.

Op deze pagina vertellen we je alles over de slimme verlichting van Philips Hue, hoe dit werkt, wat je nodig hebt en wat is er allemaal mogelijk is met dit systeem. Hieronder hebben we relevante onderwerpen opgesteld, klik op een onderwerp die je interesseert en lees direct alles wat je moet weten.

Hoe werkt Philips Hue?

philips hue domotica

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe Philips Hue domotica werkt. Het domotica systeem van Philips werkt met een Philips Hue bridge. Deze bridge kan ook wel gezien worden als hub en hier koppel je alle Hue lampen en accessoires aan. Deze bridge koppel je aan je internetrouter, hierdoor is het mogelijk om via je smartphone verbinding te maken.

Ook zijn er Hue lampen die zonder een bridge werken, dit zijn de Bluetooth lampen van Hue. Deze lampen koppel je direct aan je smartphone via bluetooth. Het voordeel van deze lampen is dat je geen bridge nodig hebt, maar het grootste nadeel is dat je deze lampen niet op afstand kunt bedienen en dat je smartphone altijd in contact met bluetooth moet staan wil je de lampen bedienen.

Hue lampen werken met Zigbee protocol of bluetooth

Voorheen werkten alle lampen van Hue met het Zigbee protocol, maar sinds kort is het dus ook mogelijk om de lampen te gebruiken met bluetooth. Deze Hue bluetooth lampen zijn ook te koppelen aan de Hue Bridge. Een koppeling met de Hue bridge zorgt er onder andere voor dat je de lampen ook buitenshuis kunt bedienen!

Philips Hue bridge altijd nodig?

Een bridge is dus niet altijd nodig. Wanneer je bluetooth lampen van Hue hebt kun je deze ook gebruiken zonder bridge. Je installeert de Philips Hue bluetooth-app en je kunt de lampen direct koppelen via je smartphone. Wanneer je in de buurt bent kun je dan de lampen bedienen en instellen. Het handige hiervan is dat je ook timers op de lampen kunt zetten. Zet bijvoorbeeld een timer om 20:00 uur op de lampen, wanneer het 20:00 uur is gaan de lampen dan bijvoorbeeld automatisch aan.

Wel raden we aan om gebruik te maken van de Hue bridge, de bridge zorgt namelijk ervoor dat de lampen ook buitenshuis bedient kunnen worden. Ook kun je met een bridge lampen van derde koppelen, denk bijvoorbeeld aan lampen van Innr of IKEA TRADFRI.

Populair: Philips Hue Go

philips hue go lamp

Naast slimme peertjes en lampen heeft Philips Hue ook slimme armaturen. Eén van de populairste armaturen van Philips Hue is de Philips Hue Go. De Philips Hue Go is een draadloze slimme lamp met een ingebouwde accu. Je kunt de lamp dus gewoon even mee naar buiten nemen, helemaal ideaal want sinds kort heeft deze lamp ook de mogelijkheid voor een bluetoothverbinding. Ben je niet thuis en heb je geen wifi dan kun je deze lamp dus ook gewoon gebruiken.

Net zoals alle andere Philips Hue lampen kan deze lamp ook in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren schijnen. Het is dus eigenlijk een lamp die direct voor veel sfeer en licht zorgt, zo kun je de lamp in je tuin of in de badkamer gebruiken. Koppel je de Philips Hue Go aan een Hue Bridge dan kun je de lamp ook op afstand bedienen, wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent.

Hoe Philips Hue buitenshuis bedienen?

Een voordeel van Philips Hue is dat je de lampen ook buitenshuis kunt bedienen. Ben je nog laat aan het werk of ben je op vakantie, dan kun je gewoon de lampen aanzetten zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Ook is het lekker om in een verlicht huis thuis te komen, koppel je de Hue lampen bijvoorbeeld aan een Google Nest Thermostaat dan kom je ook nog in een verwarmd huis thuis!

Wel dien je in de instellingen van de Philips Hue de juiste instellingen in te voeren, hieronder een kleine stappenplan hoe je Philips Hue buitenshuis kunt bedienen:

 1. Open de Philips Hue app
 2. Ga rechtsonder naar instellingen
 3. Klik op ‘Buitenshuisbesturing’
 4. Vervolgens klik je op inschakelen
 5. Selecteer je land waar je woonachtig bent
 6. Log in met je Philips Hue gegevens en geef akkoord

Bedien Hue met spraak: Philips Hue Google Home

Heb je een smart speaker van bijvoorbeeld Google dan kun je de lampen van Philips Hue ook bedienen met spraak. Speakers die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld een Google Nest Mini of Google Nest Audio. Na het succesvol installeren van zowel de Google speaker als de lampen van Philips Hue kun je beide accounts met elkaar koppelen. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Google Home app
 2. Druk op het plusje en druk vervolgens op “heb je al iets ingesteld?”
 3. Type hier Philips Hue in of zoek hem op in de lijst
 4. Geef hier vervolgens je inloggegevens in en koppel beide apps met elkaar

Automatisch zal je de lampen vinden die gekoppeld zijn in de Philips Hue app. Zorg er wel voor dat lampen ook gekoppeld worden aan een ruimte, zo kun je per ruimte makkelijk de lampen bedienen. Hieronder enkele voorbeelden:

 • “He Google, zet de lampen in de woonkamer aan”.
 • He Google, zet de lampen in de badkamer op rood”.
 • “He Google, dim de lampen in de slaapkamer”.
 • “He Google, zet alle lampen uit”.

Philips Hue Outdoor – Philips Hue buitenlampen

Sinds kort is er ook een breed assortiment te verkrijgen van Philips Hue buitenlampen. Deze buitenlampen vallen onder het Philips Hue Outdoor assortiment en er zijn diverse lampen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan armaturen, sokkellampen, licht strips, lantaarns en wandlampen.

Ook de buitenlampen zijn gewoon te koppelen met de binnen lampen door ze te koppelen met de bridge. Het meest handige van de buitenlampen vinden we zelf dat je er timers op kunt zetten. Zo kun je de buitenlampen automatiseren en ze op een bepaald tijdstip elke dag aangaan en ook weer uitgaan.

Wat is Friends of Hue?

Wanneer je werkt met Philips Hue heb je vast wel eens ‘Friends of Hue’ voor bij zien komen. Friends of Hue zijn diensten, merken of producten die werken met Philips Hue. Denk bijvoorbeeld aan slimme schakelaars die je kunt koppelen met het systeem van Hue. Met een slimme schakelaar kun je bijvoorbeeld lampen koppelen, denk aan een schakelaar waarbij je de lampen in de juiste setting zet door op één knop te drukken.

Friends of Hue zijn te onderscheiden in verschillende categorieën: spraakbediening, game-accessoires, apparaten voor je slimme woning, slimme schakelaars en slimme armaturen. Hieronder benoemen we per categorie welk merk, product of dienst erbij hoort:

Friends of Hue spraakbediening

Met de Friends of Hue spraakbediening horen de aanbieders van slimme speakers. We hadden er eerder in dit bericht al over Google Home. In een speaker van Google Home zit een ingebouwde spraak assistent waarmee je de lampen kunt bedienen. Naast Google Assistant zijn er ook nog andere spraak assistenten die te koppelen zijn met Philips Hue:

 • Amazon Alexa – Amazon
 • Siri – Apple HomeKit
 • Cortana – Microsoft
 • Google – Google Assistant

Game-accessoires voor Philips Hue

Philips Hue heeft een samenwerking met Razer. Met deze samenwerking proberen beide partijen ervoor te zorgen dat gamen nu nog gaver en realistischer wordt. Zo reageren de Philips Hue lampen automatisch op actie in de game en heeft Razer een speciale LED-toetsenbord, -muis en koptelefoon ontwikkeld die ook reageren op het zelfde licht.

Apparaten voor je slimme woning met Hue

Je huis wordt pas echt slim wanneer je meerdere apparaten met elkaar kunt bedienen. Die kun je onder andere doen met de eerder benoemde spraakassistenten als Google Home, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Naast deze spraakassistenten is het ook mogelijk om Philips Hue te koppelen met:

 • IFTTT (If This Than That) – hiermee kun je een koppeling maken tussen apps en je Philips Hue lampen. Voorbeeld: wanneer je een mailtje van een bepaald persoon krijgt kun je de lampen laten knipperen in een bepaalde kleur.
 • Logitech Harmony: Logitech Harmony is bekend van slimme afstandsbedieningen voor allerlei apparaten. Zo kun je lampen van Philips Hue ook koppelen met de Harmony. Met deze koppeling kun je dan scenes starten of lampen los bedienen.
 • Samsung SmartThings: SmartThings heeft ook verschillende slimme apparaten, ook hier is Philips Hue mee te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen koppelen aan een slimme wasmachine. Is de was klaar dan gaan bijvoorbeeld de lampen knipperen.

Philips Hue accessoires: Hue Smart Button

philips hue smart button

Dit is de Philips Hue Smart Button

Philips Hue heeft veel verschillende accessoires waarmee je de slimme verlichting nog slimmer kunt bedienen, daarnaast is het ook gewoon handig om de slimme verlichting ook snel te kunnen bedienen zonder elke keer je telefoon bij te pakken. Want niet altijd heeft iedereen in een huis behoefte om verlichting met een app te bedienen.

Met de accessoires van Philips kun je dit op een makkelijke manier oplossen, zo heeft Philips Hue verschillende soorten accessoires. Het verschil in de accessoires zit hem vooral in de soorten knoppen, zo zie je hierboven de Philips Hue Smart Button, deze heeft slechts één knop. In de app kun je instellen wat de lampen moeten doen bij het indrukken van de knop, zo kun je een scene activeren of lampen aan- of uitzetten. Scenes zijn bijvoorbeeld verschillende lampen in een bepaalde stand zetten. Naast de Philips Hue Smart Button heeft Philips de volgende accessoires:

Wat is Philips Hue Play?

Een ander deel wat ook wel interessant is van Philips Hue is Hue Play. Hue Play is bedoeld om meer ervaring uit je entertainment systeem te halen, denk hierbij aan je tv of bij gamen. Zo is er de Hue Play Sync box, deze verbind je met de tv en als het ware herkent dit apparaatje de content op het beeld en stuurt dit door naar de lampen. De lampen zorgen er vervolgens voor dat het licht synchroon loopt met het beeld en dit zorgt weer voor extra sfeer!

De Philips Hue Play serie bestaat uit de volgende apparaten:

Philips Hue aanbiedingen – Philips Hue Black Friday

Op zoek naar een interessante Philips Hue aanbieding? Check hieronder of er misschien nog een interessante aanbieding is. Ook tijdens Black Friday zijn er veel deals dus check of er ook nog Philips Hue Black Friday deals zijn:

Categorieën
 • Alle
 • Favoriet
 • Populair
 • Meest gewaardeerd
 • Verlopen
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
woonveilig alarm philips hue

WoonVeilig Alarm systeem met Philips Hue

299.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
philips hue wandschakelaarmodule

Philips Hue wandschakelaarmodule

39.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Dimmer

Philips Hue Dimmer

15.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue sensor

Philips Hue sensor

34.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Smart Plug

Philips Hue Stekker

29.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Beste Reviews
philips hue bloom

Philips Hue Bloom

57.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
philips hue wellner

Philips Hue Wellner Tafellamp

79.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Amaze hanglamp

Philips Hue Amaze hanglamp

162.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Still plafondlamp

Philips Hue Still plafondlamp

118.15
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue bridge

Philips Hue bridge

49.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue lightstrip outdoor 2 meter

Philips Hue lightstrip outdoor 2 meter

71.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Lightstrip plus

Philips Hue Lightstrip plus

19.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Go

Philips Hue Go

69.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue Iris

Philips Hue Iris

67.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White Ambiance E14

Philips Hue White Ambiance E14

23.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White E14

Philips Hue White and Color Ambiance E14

39.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White GU10

Philips Hue White GU10

26.61
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White Ambiance GU10

Philips Hue White Ambiance GU10

29.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White Ambiance E27 starterkit

Philips Hue White Ambiance E27 starterkit

100.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White and Color Ambiance E27

Philips Hue White and Color Ambiance E27

66.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White and Color Ambiance GU10

Philips Hue White and Color Ambiance GU10

38.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White E14

Philips Hue White E14

16.19
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White E27 Edison filament lamp

Philips Hue White E27 Edison filament lamp

22.45
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Philips Hue White E27 Standaard filament

Philips Hue White E27 Standaard filament

16.99
Toon volgende
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general