Chromecast fabrieksinstellingen: reset je Chromecast volledig

chromecast fabrieksinstellingen

Wanneer je een Chromecast wilt verkopen of opnieuw wilt installeren is het belangrijk dat je de Chromecast terugzet naar de fabrieksinstellingen. Door dit te doen verwijder je alle gegevens van de Chromecast en reset je het apparaat volledig. Op deze pagina leggen we je via onze Chromecast fabrieksinstellingen stappenplan eenvoudig uit hoe je dit doet, ook vertellen je waarom je dit niet moet vergeten.

Stappenplan Chromecast fabrieksinstellingen (5 stappen)

De Chromecast terugzetten naar fabrieksinstellingen is vrij eenvoudig en is heel snel gefikst. Met deze stap zet je het apparaat volledig terug naar de fabrieksinstellingen en doe je niet alleen een reset. Je kunt de Chromecast namelijk ook eenvoudig resetten door het knopje van de Chromecast zo n 10 seconden in gedrukt te houden. 

Tijdsduur: 1 minuut

  1. Zorg dat je verbonden met dezelfde wifi als waar de Chromecast mee verbonden bent

De Chromecast ga je terugzetten naar fabrieksinstellingen via de app. Je kunt alleen contact krijgen met de Chromecast wanneer je verbonden bent met dezelfde wifi als de Chromecast.

  1. Open de Google Home app

Open de Google Home app waarmee de Chromecast verbonden is en open het juiste huis. Zoek vervolgens de Chromecast op.
  1. Klik de Chromecast aan die je terug wilt zetten naar fabrieksinstellingen

Kies hierbij de juiste en niet een verkeerde, want straks moet je ook weer alles opnieuw koppelen.

  1. Klik rechtsboven op het tandwieltje en klik vervolgens rechtsboven op de drie puntjes

Wanneer je op het tandwieltje zie je helemaal onderaan “Apparaat verwijderen” staan, omdat we het apparaat niet gaan verwijderen maar terugzetten naar fabrieksinstellingen heb je deze niet nodig.

  1. Klik vervolgens op “Fabrieksinstellingen terugzetten”

In dit menuutje krijg je meerdere opties, waaronder “opnieuw opstarten” en “Fabrieksinstellingen terugzetten” Klik op “Fabrieksinstellingen terugzetten” en klik vervolgens op resetten.

Let op: wanneer je op resetten klikt worden alle gegevens van je Chromecast gewist en dit is niet meer ongedaan te maken.

chromecast fabriek instellingen terugzetten

Problemen met het terugzetten van de fabrieksinstellingen?

Mocht je problemen hebben met het terugzetten van de fabrieksinstellingen dan kun je proberen eerst de Chromecast te resetten met het knopje op de Chromecast zelf. Zorg hiervoor dat de Chromecast stroom heeft, druk vervolgens het knopje 10 seconden net zolang totdat het lampje begint te knipperen. Installeer de Chromecast vervolgens opnieuw en voer dan het bovenstaande stappenplan weer uit. Krijg je dit niet voor elkaar check dan of onderstaande punten goed gaan:

  • Zit je wel op hetzelfde wifi als de Chromecast? Wanneer je de tv aanzet en het juiste kanaal van de Chromecast aanzet zie je met welke wifi de Chromecast verbonden is. Check dit goed.
  • Tv wel op het juiste kanaal gezet? Check in welke HDMI-poort je de Chromecast hebt gestopt, hierop staat ook aangeven welk HDMI-kanaal dit is. Zet de tv op dit kanaal en wacht af wat je te zien krijgt.
  • Het juiste Google-account of huis? Check je het juiste Google-account gebruikt en of je wel het juiste huis geopend hebt. Dit check je door de Google app te openen en bovenaan in het midden het juiste huis te openen.

Waarom je Chromecast terugzetten naar fabrieksinstellingen?

Het kan om verschillende redenen interessant zijn om je Chromecast terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zo kan je Chromecast niet meer goed werken en kan een harde reset de uitkomst zijn. Ook kan het zijn dat je de Chromecast wilt verkopen. Je wilt dan dat er geen gegevens meer op je Chromecast staan en dat ze volledig gewist worden. Door je Chromecast te resetten en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen gaan al deze gegevens verloren.

Werkt de Chromecast door één of andere reden niet meer dan kun je altijd even een Chromecast reset uitvoeren. Dit is binnen enkele minuten gedaan en wanneer het juiste wifi gekoppeld staat met je Google Account hoef je weinig gegevens in te vullen, waarschijnlijk alleen een nieuwe naam voor je Chromecast.
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general