Crownstone

Crownstone is natuurlijk letterlijk vertaald in het Nederlands kroonsteen. Eigenlijk is dit ook hoe het apparaatje een beetje werkt, je plaatst het apparaatje achter je bestaande verlichting of stopcontact als een kroonsteentje. Door een Crownstone te plaatsen achter je bestaande verlichting kun je deze verlichting op een eenvoudige manier slim maken. Dit is een beetje soortgelijk als de inbouwdimmers van KlikAanKlikUit. Het voordeel van deze methode is dat je geen extra kosten kwijt bent aan het vervangen van je huidige verlichting en dat het een vrij simpele methode is, hierdoor kun je gewoon je huidige stopcontacten en lichtpunten slim maken en hoef je deze niet te vervangen.

Hoe werken Crownstone Rocks dan?

Het domotica systeem van Crownstone werkt op basis van Bluetooth en je koppelt de Crownstones met een app op je smartphone of tablet. Via deze app kun je dan de apparaten of verlichting bedienen of je kunt timers op de verlichting zetten. Daar blijft het niet bij, want een apparaat bedienen met je een app maakt een apparaat natuurlijk nog niet slim, daarom heeft een Crownstone nog meer voordelen:

  • Een Crownstone kun je gebruiken als een schakelaar, als dimmer en als vermogensbeheerder. Zo maakt de Crownstone het inzichtelijk hoeveel stroom een apparaat gebruikt.
  • Ook heeft een Crownstone een handige stand-by-killer, hiermee weet de Crownstone dat je niet in de buurt bent van een apparaat. Ben je een tijd niet in de buurt van een apparaat of licht dan zet de Crownstone het apparaat automatisch weer uit, hiermee kun je weer besparen op je energierekening.
  • Doordat de Crownstone ook weet wanneer je in de buurt bent, is het mogelijk dat de Crownstone het apparaat of verlichting automatisch aanzet. Zo kom je nooit meer in het donker thuis en weet een Cronstone door middel van je smartphone dat je in de buurt bent.
  • Verder kunnen de Crownstones ook LED lichten gewoon dimmen. Met een traditionele dimmer kun je dit vaak niet.
  • Ook werkt een Crownstone met een tijdklok die gekoppeld is met de lokale tijd. Zo weet je huis wanneer het buiten donker is en wanneer hij de verlichting aan moet zetten.

Cronwstone updates

Ook lijkt het alsof de Crowstones mooie updates krijgen, zo is op de website van Crownstone te vinden dat er binnenkort wat mooie nieuwe functies beschikbaar zijn:

  • Crownstone gaat binnenkort werken met kinderslot.
  • Nieuwe Wake-up of Ga-naar-bed functie.
  • De Crownstones kunnen net doen alsof er iemand thuis, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Meer informatie over Crownstone en over de producten vind je hier: Crownstone Built-in One
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general