Deur openen op afstand

Je sleutelbos ligt weer onderin je tas verstopt of je hebt je handen vol? Wat is er dan handiger dan je deur op afstand openen. Je kan hierdoor je sleutel laten voor wat het is en de deur openen zonder veel moeite te hoeven doen. Tegenwoordig kan dit dankzij de smart locks oftewel slimme deursloten. Met een slim deurslot kan jij op meerdere manieren, die je zelf instelt, de deur openen zonder een sleutel in het slot te hoeven steken en deze om te draaien.

Waarom deur openen op afstand interessant?

Zoals hierboven vermeld kan het meerdere voordelen geven om je deur niet meer met je ouderwetse sleutelbos te openen maar vanaf afstand dankzij een slim deurslot. Uiteraard heeft dit voor- en nadelen, het is daarom handig om goed te overwegen waarom je het zou willen en hoe. Daarom beginnen wij met het beantwoorden van de vraag, waarom is een deur openen op afstand interessant? Een deur openen op afstand is interessant omdat het het openen van jouw deur een stuk gemakkelijker maakt dan met een normale sleutel. Het openen van jouw deur op afstand heeft namelijk de volgende voordelen:

 • Geen sleutel meer nodig om de deur te openen op afstand, je hoeft geen sleutel meer bij je te hebben wat een zorg minder is. Je kunt deze niet meer kwijt raken en hoeft deze dus niet meer ergens onderin je tas te zoeken als je voor de deur staat.
 • De deur zit altijd op slot, ook wanneer je deze vergeet dicht te doen. Bij een normale sleutel moet je zelf de deur op slot doen maar met een slim deurslot gebeurt dit automatisch of doe je dit vanaf een afstand.
 • Je deur openen vanaf een afstand, wanneer iemand voor de deur staat kun jij via de app de deur open doen zodat hij of zij naar binnen kan. Dit kan handig zijn als er een bekende voor de deur staat of als iemand wat komt bezorgen.
 • Anderen toegang geven om je deur te openen, je kunt via de app ook andere toegang geven tot jouw slimme deurslot. Je kunt aangeven dat ze om een bepaalde tijd naar binnen kunnen zodat de deur dan open is. Ook kan je een unieke toegangscode aanmaken in de app bij sommige deursloten die dan voor een bepaalde tijd werken.

Er zitten dus meerdere voordelen aan slimme deursloten, uiteindelijk is het grootste voordeel in zijn algemeen dat het verschillende dingen een stuk gemakkelijker voor je maakt.

Verschillende mogelijkheden om je deur te openen op afstand

Er zijn verschillende mogelijkheden om je deur te openen op afstand. Er zijn meerdere type slimme deursloten die ervoor zorgen dat je dit kan doen. Wij zoomen in op de verschillende mogelijkheden aan slimme deursloten die er zijn en geven hier een voorbeeld bij.

 • Adapter op je huidige slot, je hebt slimme deursloten die over jouw huidige slot gaan. Dit systeem zorgt er dan voor dat wanneer jij het slimme deurslot bedient, de sleutel wordt omgedraaid. Nuki en Yale zijn twee grote aanbieders die dit soort slimme deursloten aanbieden. Je hangt het slimme deurslot over je huidige slot en creëert op deze manier een slim deurslot die op afstand te bedienen is.
 • Slim slot met ingebouwde cilinder, je hebt ook slimme deursloten die een ingebouwde cilinder hebben. Dit soort slimme deursloten vervangen jouw huidige slot. Een voorbeeld is de Bold Smart Lock, dankzij deze slimme deurcilinder kan je jouw deur bedienen vanaf je telefoon of door middel van een toegangscode.
 • Een slim deurslot voor een appartementencomplex is de Nuki Opener, deze opener maakt van de intercominstallatie bij jouw appartementencomplex een slimme deuropener. Wanneer je dit combineert met een Nuki Smart Lock kun jij je appartement binnenkomen door de deur vanaf een afstand te openen zonder sleutels te gebruiken.

Er zijn dus een aantal mogelijkheden om je deur op afstand te openen. Je kunt een slim deurslot over je huidige slot hangen, je huidige deurslot vervangen voor een slimme deurcilinder of je maakt je van je huidige intercominstallatie een slimme opener.
Hoe werkt het: deur openen op afstand via telefoon

deur openen met telefoon

Wanneer je een slim deurslot hebt geïnstalleerd kun je daarna je deur openen via je telefoon. Via een app kan je dan de deur openen. Zo kan je met één knop de deur openen vanaf een afstand en daarnaast kun je andere toegang geven via de app om de deur te openen. Zo heb je altijd de controle over je deur, waar je ook bent. Ook kan je via de app toegangscodes aanmaken. Op deze manier kan je zelf met een unieke code je deur openen of iemand die voor je deur staat een unieke code geven om naar binnen te gaan.

Ook interessant: deur openen op afstand met camera

Wat ook erg interessant is is je deur openen op afstand terwijl je ziet wie er staat met een camera. Dit kan je het beste doen door je slimme deurslot te koppelen aan een slimme deurbel met camera. Wanneer iemand dan aanbelt zie je in de app wie er voor de deur staat en kan je bepalen of je de deur opent of niet. Dit kan handig zijn wanneer iemand met een pakketje voor de deur staat of wanneer je vriend of familielid op bezoek komt en je geen zin hebt om naar de deur te gaan om deze te openen. Je kunt dan op de camera zien wie er voor de deur staat en besluiten de deur op afstand te openen.

Mocht je nog vragen hebben of wil je iets uitbesteden aan een expert? Neem dan contact op via onderstaand formulier.
  Domoticavergelijken.nl
  Logo
  Enable registration in settings - general