Het beste domotica alarmsysteem

Met een domoticasysteem in je woning kun je ervoor zorgen dat het wonen meteen een stuk aangenamer wordt. Allerlei vervelende klusjes en handelingen zijn op deze manier te automatiseren zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Alle domotica wordt aangesloten op een centrale controller die vervolgens geprogrammeerd wordt. Een traditioneel alarmsysteem zorgt ervoor dat je een melding krijgt als er iets aan de hand is. Als je nu dit klassieke alarmsysteem koppelt aan je domoticasysteem zijn er ineens tal van nieuwe mogelijkheden.

Het duurste of beste domotica alarmsysteem hoeft nog niet hetzelfde te zijn. Daarom enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een goed domotica alarmsysteem voor je woning.

Wat doet een klassiek alarmsysteem?

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat er een alarm afgaat op het moment dat er wordt ingebroken. Wanneer verdachte personen de woning proberen binnen te dringen. Meer dan een signaal afgeven (optisch of luid alarm) en eventueel een doormelding kan het alarmsysteem niet. Voor ongeveer €300,00 per jaar heb je ook nog een contract met een alarmcentrale zodat, wanneer nodig, er iemand komt kijken.

Waarom een domotica alarmsysteem?

Een alarmsysteem gekoppeld aan je domotica kan veel meer. Wat mag je verwachten van het beste domotica alarmsysteem:

 • Alle lichten in je huis kunnen tegelijk aanspringen.
 • Je kunt op een paniektoets drukken op je smartphone.
 • Je kunt een speciaal inbraak scenario (laten) programmeren dat al deze acties in gang zet indien nodig. (op de controller/hub).
 • Een domoticasysteem kan samen met camerabewaking of videofonie ook mensen toegang verlenen tot de woning. Je kunt een poort of deur op afstand bedienen.
 • De rolluiken kunnen naar beneden gaan in geval van nood.
 • Alle deuren kunnen op afstand automatisch vergrendeld worden.
 • Een waarschuwing bij een gaslek, of een brand. Ook wateroverlast zal door je domotica alarmsysteem opgemerkt worden en een alarm veroorzaken.

De kans dat een inbraakpoging verder wordt doorgezet met al deze maatregelen is erg klein. De inbrekers zullen je woning overslaan en op zoek gaan naar een ander slachtoffer.
Kies voor bekende firma

Als je voor het beste domotica alarmsysteem wilt gaan, kies dan alvast voor de beste firma op het gebied van installatie. Zorg voor een bedrijf dat goed staat aangeschreven, en lid is van brancheverenigingen. Hebben ze goede reviews op Trustpilot? Denk hier niet te licht over en doe je huiswerk. Vergewis je ervan dat ook hun nazorg en service goed is.

Ga voor de beste materialen die er zijn

Bij het beste domotica alarmsysteem horen de beste professionele componenten. Deze zijn betrouwbaar en degelijk. Hier mag je nooit op bezuinigen. Ga voor de topmerken in de markt. Deze toppers werken met de beste protocollen, zoals KNX.

Kortom: materiaal en software die hun waarde ruimschoots hebben bewezen, dat is waar je voor gaat. Het gaat per slot van rekening om je veiligheid! Als je voor topkwaliteit wilt gaan dan is de prijs wel belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het is ook verstandig om voor een hybride systeem te gaan: bekabeld overal waar mogelijk, en draadloos alleen waar het niet anders kán! Voor de hoogste betrouwbaarheid is dit je uitgangspunt.

Wat kost een domotica alarmsysteem?

Voor een basis alarmsysteem moet je al snel rekenen op €3500,00. Dit systeem voorziet 3 bewegingsmelders, een aantal openingsdetectoren op ramen en deuren (15 stuks) en een videocamera binnen en buiten. Dit is exclusief de installatiekosten. Die zullen ongeveer €1700,00 bedragen voor een dergelijke installatie. Dat is ongeveer €5200,00 voor een basis domotica alarmsysteem. Voor een topklasse maatwerk product, ofwel het beste domotica alarmsysteem mag je gerust uitgaan van drie of vier keer dit bedrag.

Met de kennis van bovenstaande tips kun je zelf het beste domotica alarmsysteem samenstellen. Een systeem op jouw maat.

Vergelijk de offertes

Maak een checklist van al je eisen en wensen en vraag altijd meerdere offertes aan. Een mogelijkheid om toch wat geld te besparen is het goed vergelijken van de verschillende offertes die je aanvraagt. Als je daar tijd in stopt kun je tot wel 30% op de kosten besparen.

Zelf een domotica alarmsysteem samenstellen?

Ben je geschrokken van het bovenstaande bedrag? Dan kan het een stuk voordeliger zijn om zelf een alarmsysteem samen te stellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor losse elementen te kiezen te werken met Plug & Play. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de producten van Google Home. Google Home heeft verschillende producten waarmee je je huis compleet kunt beveiligingen, hieronder staan enkele producten:

Al deze producten zijn met elkaar te verbinden en met je smartphone of Google Nest hub kun je deze apparaten bekijken en activeren. Ook zijn er veel andere producten met deze apparaten te koppelen, denk bijvoorbeeld aan de slimme verlichting van Hue.

Wanneer je kiest voor het zelf samenstellen en installeren van de producten, ben je een stuk goedkoper uit. Mocht je hiervoor nog advies nodig hebben of toch hulp nodig hebben van een installateur. Vul dan onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  Domoticavergelijken.nl
  Logo
  Enable registration in settings - general