Eufycam HomeKit: wat is mogelijk?

Draait jouw smart home op Apple Home Kit smart home systeem en wil je deze uitbreiden met een camera van Eufy? Dan kun je kiezen voor deze EufyCam 2 Pro. De Eufy camera (EufyCam) ondersteunt HomeKit en kan bijvoorbeeld binnen het HomeKit systeem gekoppeld worden met lampen van Philips Hue.

Iedereen die gebruik maakt van het domotica systeem van Apple: HomeKit, wil dat elk apparaat werkt met dit systeem. Echter is dit vaak niet het geval en moeten we toch kiezen voor andere merken. Een merk dat tegenwoordig steeds vaker zien in slimme huizen is Eufy

Eufy is een merk dat zich grotendeels richt op slimme beveiligingsapparaten, denk hierbij aan het slimme deurslot van Eufy, beveiligingscamera’s en een video deurbel. Het systeem van Euy werkt met een basisstation waaraan je vervolgens de apparaten kunt koppelen. Wij vinden dit ideaal, omdat je zo alle opgenomen beelden intern op kunt slaan en dit niet in de cloud hoeft te doen.

Kan Eufy gekoppeld worden aan HomeKit?

We hebben goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de meeste apparaten momenteel nog niet gekoppeld kunnen worden aan HomeKit. Het goede nieuws is dat er sinds dit jaar een Eufy apparaat is dat dit gelukkig wel kan de EufyCam 2. Een mooi vooruitzicht want dit lijkt erop dat andere apparaten van Eufy ook gekoppeld kunnen worden met HomeKit.

Heb je al een EufyCam 2, dan heeft de heb je als het goed is dit model kunnen updaten en kun je de camera’s koppelen met HomeKit. Het ideale hiervan is dat je bijvoorbeeld opgenomen beelden kunt bekijken in de Woning-app. 
EufyCam 2 Pro

Een set slimme beveiligingscamera met de benodigde Eufy HomeBase. Een van de weinigen goede camera's die compatibel zijn met Apple HomeKit.

Wat kun je met een Eufycam HomeKit koppeling?

Wanneer je een iPhone of iPad hebt ben je waarschijnlijk wel bekend met Siri en HomeKit, zo niet lees dan hier ons bericht waarin we alles vertellen over HomeKit. Maak je al gebruik van het systeem van HomeKit, dan weet je waarschijnlijk al dat het ideaal is om ten eerste alles in één te kunnen bedienen. En ten tweede is het ideaal als je scenario’s kunt maken met andere apparaten. Hieronder hebben sommen we de voordelen op en lichten we deze toe:

  • Alles bedienen in één app: voor elk slim apparaat heb je een app, in dit geval de Eufy app. In de app kun je beelden bekijken en de camera misschien wel besturen. Vervolgens heb je ook nog een app voor je slimme verlichting, de Philips Hue app. Dit zijn twee verschillende apps, wanneer je alles kunt koppelen met HomeKit hoef je niet individueel gebruik te maken van de apps en kun je alles gewoon in één app bedienen.
  • Scenario’s maken met verschillende apparaten: ook kun je in een gezamenlijke app, zoals de HomeKit-app apparaten met elkaar laten communiceren. Dit heet scenario’s en het is ideaal om apparaten op elkaar te laten reageren en zo creëer je een slim huis.
  • Apparaten met spraak bedienen: je kent vast Siri wel, dit is de spraak assistent van Apple. Deze kun je activeren op bijvoorbeeld je iPhone door: “He Siri” te zeggen. Met een spraak assistent kun je apparaten bedienen met spraak, handig voor bijvoorbeeld de slimme lampen of andere apparaten.
Mochten er meer koppelingen mogelijk zijn dan de Eufycam HomeKit koppeling dan vullen we dit bericht aan!
automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general