Heb je een Google Home smart hub nodig?

Wanneer je van start gaat met een domotica is het belangrijk om te weten dat je slimme apparaten koppelt met een hub. De hub is als ware het brein van je smart home, zo koppel je bijvoorbeeld FIBARO producten met de FIBARO Home Center en producten van KlikAanKlikUit met he ICS-2000 Control Station.

Elk systeem heeft zo zijn eigen systeem, maar hoe zit het nou met de apparaten van Google. Wil je een Google smart home starten dan is het belangrijk om te weten of je een Google Home smart hub nodig hebt. Er is zelfs een product die Google Nest Hub heet, de smart display. Toch kun je ook zonder de hub een volledig slim huis beginnen met Google, hier voor kun je namelijk veel andere apparaten gebruiken. In deze blog leggen we je huis hoe je van start gaat met Google.

Welke Google Home apparaten kun je dan gebruiken als smart hub?

Eigenlijk kun je alle apparaten van Google gebruiken die een ingebouwde Google Assistant hebben, zelfs speaker van derde. Met speakers van derde bedoelen we bijvoorbeeld de slimme speakers van Sonos. Heb je een Sonos One dan kun je deze ook gebruiken als hub. Heb je dan slimme apparaten die werken met Google Assistant dan kun je deze gewoon aan de speaker koppelen. Hieronder hebben we een lijstje met apparaat van Google met ingebouwde Google Assistant:

Ook zijn veel speaker merken die de speakers voorzien van de spraak assistent van Google. Doordat speakers voorzien zijn van Google Assistant kun je deze speakers ook gebruiken als Google Home smart hub, hieronder de meest bekende merken die op dit moment slimme speakers met Google hebben:

 • Sonos
 • Bose
 • Harman Kardon
 • JBL
 • Bang & Olufsen
 • Marshall

Hoe ga je dan van start met een Google Home smart hub?

Nog geen apparaten van Google en wil je van start gaan met je Google smart home? Dan is het belangrijk dat je een speaker hebt met Google Assistant en een Google account. Heb je dit dan kun je start met je eigen slimme huis, hieronder hebben we een korte stappenplan gemaakt hoe je van start gaat:
 1. Download de Google Home app en maak een account aan.
 2. Sluit de speaker aan op het stroom (andere speaker dan een speaker van Google, bekijk dan eerst of je deze moet installeren via eigen app. Bij Sonos is dit bijvoorbeeld het geval, installeer de Sonos eerst via zijn eigen app. Check hier een stappenplan hoe je Sonos met Google Home koppelt).
 3. Open de Google Home app en klik linksboven op het plusje.
 4. Klik vervolgens op “Apparaat instellen” en op “Nieuwe apparaten instellen”.
 5. Geef aan welk huis de speaker komt te staan of maak een nieuw huis aan.
 6. Zorg dat je een bluetoothverbinding hebt en ga op zoek naar de nieuwe speaker. Instellen via bluetooth, dit kan ook dan maakt de speaker tijdelijk een wifi verbinding aan.

Na het succesvol installeren van de speaker kun je andere slimme apparaten koppelen aan het systeem van Google. Het voordeel van deze Google Home is dat je stap-voor-stap producten kunt toevoegen en je niet direct alles hoef aan te schaffen. Dit houdt de kosten relatief laag en ben je niet in één keer een vermogen kwijt.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general