Google Home Sonos koppelen – Wat zijn de mogelijkheden?

Bijna elke nieuwe Sonos speaker heeft wel een ingebouwde Google Assistant aan boord. Heb begon met de Sonos One, maar inmiddels zijn er veel verschillende Sonos modellen die deze integratie hebben. Tijd om eens even te kijken naar de mogelijkheden, want zo kun je de speaker via commands aansturen en een hele Sonos speaker groep opzetten. In dit bericht lees je hoe je Google Home Sonos koppelen moet en wat de mogelijkheden zijn.

Inhoud van dit artikel

Sonos koppelen aan Google Assistant – twee mogelijkheden?

Voordat je de Sonos speaker gaat koppelen met Google Home is het belangrijk om te weten of de speaker een ingebouwde Google Assistant heeft of niet. Wanneer de speaker een ingebouwde Google Assistant heeft is de koppeling vrij makkelijk, heeft de speaker dit niet dan dien je gebruik te maken van een andere methode. Hieronder hebben we beide methodes stap voor stap beschreven.

Sonos met Google Assistant

Heb je een Sonos speaker met Google Assistant? Dit is heel eenvoudig te herkennen aan het microfoon logootje op het bedieningspaneel van de Sonos. Dit is tevens de knop om de Google Assistant uit te schakelen. Hieronder een korte stappenplan om je Sonos speaker met ingebouwde Google Assistant te koppelen met Google Home.

Zorg voordat je begint aan het stappenplan dat je de Google Home app hebt gedownload en succesvol geïnstalleerd is.
Stappenplan: Sonos One koppelen aan Google Home

Dit stappenplan geldt naast Sonos One ook voor andere speaker met ingebouwde Google Assistent, zoals: Move, Beam en de One. Dit zijn de speakers die je met je stem kunt bedienen. Heb je een andere Sonos speaker dan dien je volgende stappenplan te gebruiken. Deze speakers kun je niet met je stem bedienen, maar wel koppelen aan Google Home.

 1. Download Sonos app en volg de stappen.
 2. Ga naar instellingen en klik op service, vervolgens op stem en klik op een service toevoegen.
 3. Kies vervolgens voor Google Assistent.
 4. Log in de Google Home app in met je Sonos account.
 5. Geef aan wat je favoriete muziekservice is, dit is de service die Google Assistant automatische zal starten na het geven van een commando.

Je activeert Google door: “He Google” of “Oké Google” te zeggen, daarna kun je de assistent van alles vragen.

Sonos speaker zonder Google Assistant

Heb je andere Sonos speaker die geen ingebouwde Google Assistant heeft, dan dien je alsnog het Sonos systeem te koppelen met je Google Home app. Wel heb je dan nog een Google Nest speaker te hebben, bijvoorbeeld de Google Nest Mini. Wanneer je dit succesvol geïnstalleerd hebt kun je in de Google Home app aangeven wat je standaard speaker is. Doordat je Sonos gekoppeld staat met Google Home en je een Google speaker hebt, kun je dus de Sonos speakers gewoon met spraak bedienen.

Stappenplan: Sonos speaker zonder Google Assistant koppelen

Zorg voor dit stappenplan ervoor dat je Sonos speakers juist geïnstalleerd hebt en dat je Sonos systeem gekoppeld is met Google Home, is dit niet gebeurd check dan vorige stappenplan. Voor het aangeven van een standaard speaker kun je onderstaand stappenplan gebruiken.

Met het instellen van een standaard speaker, zal Google automatisch die speaker aanzetten. In de app kun je aangeven welke speaker er aan moet. Tevens kun je dit ook gebruiken voor het koppelen van bluetooth speakers aan Google Home.

 1. Open de Google Home app en zoek de speaker op die je als standaard speaker wilt hebben.
 2. Klik rechtsboven op het tandwiel voor de instellingen.
 3. Scrol naar beneden en klik op standaard speaker.
 4. Geef hieraan welke speaker je als standaard speaker wilt hebben.
Sonos zonder assistant koppelen

Zo koppel je een speaker zonder ingebouwde Google Assistant met Google Home.

Heb je een bluetooth speaker klik dan bij stap 4 op “Bluetooth-speaker koppelen”. Zorg dat je speaker op koppel modus staat en klik de speaker vervolgens aan.

Tip: Google Home met Sonos speaker groep

sonos speaker groep

Naast het bedienen van een speaker met stem wil je natuurlijk ook dat alle speakers met elkaar werken. Ook dit kun je via de instellingen van de Google Home app doen, zo kun je een speaker groep maken waardoor de muziek van verschillende speakers afgespeeld wordt.

Het maken van een Sonos speaker groep in Google Home gaat als volgt:

 1. Open de Google Home app.
 2. Klik op het plusje (+) en klik vervolgens op Speakergroep maken.
 3. Automatisch worden de speakers in je huis weer gegeven. Geef hieraan met welke speakers je een speaker groep wilt maken.
 4. Geef de speaker groep een naam en maak de groep aan.
 5. In de Google Home app vind je deze speakergroepen terug.

Voor het activeren van een groep hoef je simpelweg alleen “He Google, speel muziek af op speakergroep x” te zeggen.

Sonos met Google Home bedienen

Voor het bedienen van Sonos via Google Home heb je dus enkel een Sonos speaker met Google Assistant nodig of een Sonos speaker en een Google Assistant speaker. Na het koppelen van deze speakers kun je de speaker dus bedienen via Google Home, natuurlijk heb je hiervoor wel de juiste Sonos Commands nodig. Voor alle spraakopdrachten kun je even een kijkje nemen in ons bericht, hier lees alles wat je moet weten over Google Home Sonos Commands.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general