Google Home stekker – Slimme stopcontact compatibel met Google Home

Heb je een slimme speaker van Google Home of Nest en wil je dit systeem aanvullen met een slimme stekker? Dat kan, maar dan moet je wel rekening houden dat het slimme stopcontact ook compatibel is met Google Home. Vaak staat dit wel aangegeven, maar je moet dit wel in de gaten houden want niet elke stekker is zo maar te koppelen met Google Home. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt met de beste Google Home stekkers.

Waarom een Google Home stekker handig is

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom een Google Home stekker handig is. Er zijn namelijk heel veel slimme stekkers en elke stekker heeft weer zijn eigen functionaliteiten, maar het belangrijkste van een slimme stekker is dat deze ook te koppelen is aan een bepaald domotica systeem. Heb je dus een slimme speaker van Google, dan wil je natuurlijk ook dat de stekker werkt met Google Home. Wanneer je een stekker koppelt met het systeem van Google kun je er namelijk veel meer mee dan wanneer je alleen een stekker hebt die op zich zelf werkt, hieronder hebben we de voordelen opgesomd van het hebben van een stekker die werkt met Google Home:
  1. Je kunt het stopcontact met spraak bedienen: door een koppeling met een stekker en een Google speaker kun je het stopcontact aan- of uitzetten door het volgende te zeggen: “He Google, zet de stopcontact uit”. Ook kun je de Google stekker een naam geven, bijvoorbeeld hoeklamp, deze kun je dan ook gebruiken in de spraakopdracht.
  2.  Alles in één app: het is ook handig dat wanneer je een stekker koppelt met Google Home, deze ook gewoon in dezelfde app komt te staan. Hierdoor hoef je niet steeds te switchen van apps om alles uit te zetten.
  3. Koppel apparaten met elkaar: ook kun je in de Google Home app, meerdere apparaten met elkaar koppelen. Met bijvoorbeeld Google Home Routines kun je met één opdracht meerdere apparaten uit- of aanzetten. Ga je naar bed dan zeg je bijvoorbeeld “He Google, ik ga naar bed”. Dan kun je de lampen instellen dat alles uitgaat inclusief de stekker.

Dit zijn de beste Google Home stekkers

Dan nu de vraag welke stekker kun je dan koppelen met Google Home. Om het voor jou makkelijk te maken hebben we de vijf beste Google Home stekkers opgesteld. Daarbij onderbouwen we ook waarom het een goede stekker is.
Philips Hue Smart Plug

1. Philips Hue Smart Plug

Philips Hue smart plug is ideaal wanneer je al slimme lampen van Philips Hue hebt. Met dit systeem is de Hue stekker de beste keuze.

klikaanklikuit slimme stekker

2. KlikAanKlikUit slimme stekker

Ook de apparaten van KlikAanKlikUit zijn te koppelen met het Google Home systeem. De apparaten van Kaku staan bekend om de voordelige prijs.

TP-Link HS100

3. TP-Link HS100

Deze slimme stekker werkt met wifi, hierdoor hoef je ook geen brige of gebruik te maken van een ander systeem. Timers werken ook wanneer wifi uit is.

Innr Smart plug

4. Innr Smart Plug

De Innr Smart Plug is te koppelen met het systeem van Philips Hue, dit zorgt er voor dat er ook een koppeling met Google Home is.

nedis google home stekker

5. Nedis Wifi stekker

De Nedis wifi stekker werkt met het SmartLife systeem. Dit systeem is ook te koppelen met Google Home. Werkt ook met wifi dus je hebt geen brigde of ander systeem nodig.
Hoe koppel je een slimme stekker met Google Home?

Het is vrij simpel om een slimme stekker te koppelen met Google Home. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de Google speaker of apparaat succesvol geïnstalleerd hebt. Dit doe je natuurlijk via de Google Home app. Vervolgens zorg je ook dat je de slimme stekker geïnstalleerd hebt via de eigen app van de stekker. 

Heb je beide producten succes geïnstalleerd, dan ga je beide producten koppelen met elkaar. We hebben hieronder als voorbeeld de TP-Link slimme stekker gebruikt voor de koppeling. Dit stappenplan kun je ook prima gebruiken voor andere stekkers alleen bij stap 4 voer je geen TP-Link, maar hiervoor je het merk in van de stekker die je hebt.

  1. Open de Google Home app.
  2. Klik linksboven op het plusje en klik vervolgens op ‘Apparaat instellen’.
  3. Druk vervolgens op ‘Heb je al iets ingesteld?’.
  4. Voeg hier het merk van de stekker in, in ons geval is dit TP-Link Kasa.
  5. Voer je inloggegevens in van de app van de stekker en geef toestemming.

TP-Link Google Home koppelen stappenplan

 
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general