Google Nest Hub Max uitgelicht!

De Google Nest Hub is bij vele wel bekend, maar er is ook een grote broer de Google Nest Hub Max. Het gaat om een grotere versie die ook een camera heeft. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over de Google Nest Hub Max. Zo lees je bijvoorbeeld wat het voor apparaat is en wat je er mee kunt, waar deze te koop is.

Inhoud van dit bericht

Wat is de Google Nest Hub Max voor apparaat?

google nest hub max mogelijkheden

De Google Nest Hub Max is een smart display. Met een smart display kun je bekijken welke apparaten je in je smart home hebt en deze bedienen. Vaak wordt een smart display gebruikt als optioneel bedieningspaneel, vooral sinds de komst van smartphones is het niet meer nodig om gebruik te maken van een smart display. Vroeger zag je dan vaak in een slim huis een bedieningspaneel aan de muur hangen.

Toch heeft deze smart display van Google verschillende functionaliteiten die dit apparaat erg handig maken. Zo is ten eerste de Google Nest Max te gebruiken als Hub, het brein van je smart home. Apparaten die werken met Google Assistant kun je hier bijvoorbeeld aan koppelen, denk aan slimme verlichting van Philips Hue of een slimme thermostaat van Nest. Naast dat deze smart display dient als Hub zit er ook een ingebouwde spraak assistent in: Google Assistant. Met Google Assistant kun je appraten aan sturen met je stem of simpele vragen stellen als wat er vandaag allemaal op de agenda staat.

Wat kun je met de Google Nest Hub Max?

Naast dat de Google Nest Hub Max functioneert als hub en spraak assistent kun je met dit apparaat nog veel meer. Hieronder hebben we de meest handige en gebruikte functies op een rij gezet, want wist je bijvoorbeeld dat je de Google Nest Max ook kunt gebruiken om te bellen?

 1. Bedienen van apparaten: de Google Hub Max is ideaal voor het creëren van overzicht. Je ziet op de Hub Max welke producten er aanwezig zijn in je smart home en je kunt ze ook bedienen via het slimme scherm.
 2. Video bellen: deze Google Hub Max heeft ook een camera aan de voorzijde, hiermee kun je bijvoorbeeld gratis videobellen.
 3. Gebruik hem als fotolijstje: wanneer de Nest Hub Max niet gebruikt wordt schakelt hij op ambient mode, hiermee toont de display foto’s en lijkt het wel een digitaal fotolijstje. Zo kun je ook je favoriete vakantiefoto’s tonen.
 4. Vraag hem alles: in de Hub Max zit Google Assistant ingebouwd, naast het geven van commando’s kun je hem ook alles vragen.
 5. Koppel apparaten met elkaar: meest handige functies van een slim huis is dat apparaten met elkaar werken, heb je bijvoorbeeld slimme lampen en een slim deurslot? Laat deze dan met elkaar werken, via de Google Home app kun je de apparaten op elkaar laten reageren. Opent het slimme slot, laat dan automatisch de lampen aanspringen.
 6. Live beelden laten zien van beveiligingscamera’s: ook kun je de Hub Max gebruiken als tv scherm voor je beveiligingscamera’s of slimme deurbellen.
 7. Muziek afspelen: misschien wel meest gebruikte functie, maar vraag gewoon of Google je favoriete muziekje op zet!
 8. Beveiliging in huis: ook heeft de camera van de Nest Max een bewegingsdetectie, hierdoor kun je meldingen instellen wanneer deze bewegingen detecteert terwijl er niemand thuis is bijvoorbeeld.
 9. Assistent in de keuken: zet de smart display van Google in de keuken en je kunt hem alles vragen over recepten of gerechten. Vraag bijvoorbeeld een recept op of vraag hoelang iets in de oven moet.
 10. Netflix bekijken: sinds kort is het ook mogelijk om Netflix te bekijken op de Google Nest Hub Max.

Naast bovenstaande functies zijn er nog veel meer te benoemen. Het voordeel van Google is dat producten ook steeds weer geüpdatet worden en weer nieuwe functies krijgen. Belangrijkste is dat je zelf lekker aan de slag moet gaan en het product moet leren kennen. Zo leert Google jou ook kennen en kan hij zelfs jouw stem herkennen.
Wat is het verschil tussen Google Nest Hub en Nest Hub Max?

google nest hub vs max

Kijken we naar de Google Nest Hub en naar de Google Nest Hub Max dan valt natuurlijk direct op dat de Max een stuk groter is en een stuk duurder. Zo heeft de kleine variant een 7 inch scherm en de Max een 10 inch beeldscherm. Qua prijs zit er ook een groot verschil in de Max snel 100 euro duurder. Wel krijg je hier veel voor terug en niet alleen een groot scherm. De Nest Hub heeft namelijk ook een camera en met de camera kun je bijvoorbeeld videobellen of kun je de Max gebruiken als beveiligingscamera voor binnen. Daarnaast horen we ook duidelijk verschil in de sound van beide hubs en is het geluid van de Max een stuk beter!

Grootste verschillen Google Nest Hub vs Nest Max:

 • Prijs: Google Hub Max is 100 euro duurder
 • Geluid: het geluid van de Nest Hub Max is beter
 • Scherm: Nest Hub Max heeft een groter scherm
 • Camera: de Max heeft een camera

Google Nest Hub Max kopen in Nederland?

Dan komt natuurlijk de vraag: waar kan ik de Google Nest Hub Max kopen in Nederland? Momenteel is de Google Hub Max niet officieel uitgebracht in Nederland, wat bijvoorbeeld bij de Google Nest Hub wel het geval is. Wat de reden hiervan is, is bij ons niet duidelijk. Wel is het belangrijk om te weten dat de Google Nest Max wel gewoon te koop is in Nederland en dit gaat vaak via importeurs. Omdat het bij Bol.com mogelijk is om als importeur producten te verkopen zien we gelukkig ook dat de Google Nest Hub Max aangeboden wordt.

Wel houdt dat in dat de Google Nest Max momenteel nog niet aangeboden wordt bij Mediamarkt en Coolblue. Dit heeft simpelweg te maken dat Google nog net officieel de Google Hub Max geïntroduceerd heeft in Nederland. Wil je de Google Hub Max kopen in Nederland, let dan goed op dat het product een Europese stekker heeft! We hebben dit bij Bol.com getest en gelukkig was dit zo. Soms komt het namelijk voor dat een product geen Europese stekker heeft en geleverd wordt met een omvormstekker.

Google Nest Hub Max Duitsland dan een optie?

Ook dat hebben we natuurlijk gecheckt en tijdens onze zoektocht zijn we veel aanbieders tegengekomen die veel aanbiedingen geven, maar uiteindelijk komt de prijs op hetzelfde neer. Verder moet je dan ook goed rekening houden met de verzendkosten, deze komen er vaak ook nog op en dit kost gemiddeld zo’n 30 euro extra. Wij hebben nog geen goedkopere gevonden, dus mocht jij een Google Nest Hub Max in Duitsland tegenkomen die goedkoper aangeboden wordt dan in Nederland laat het ons dan zeker weten!

Google Hub Max prijs Nederland vs buitenland

Dan komen we op het volgende punt en is het belangrijk om te kijken wat de Google Nest Hub Max dan officieel kost bij Google. Hiervoor hebben we even gekeken naar op officiële Google Store en hier wordt de Nest Hub Max aangeboden voor 229 dollar, omgerekend ongeveer 194,50 euro. Kijken we naar de prijzen hier in Nederland dan kunnen we wel zeggen dat je te veel betaald bij de resellers, zelfs 125 euro te veel! Toch zijn er Google liefhebbers die toch een Google Hub Max willen hebben en die vinden deze prijsverschil niet erg.

Kun je Netflix bekijken op de Google Nest Hub Max?

Ja, sinds een tijdje is het mogelijk om Netflix te bekijken op de Google Nest Hub Max. Zelf zou ik zeggen kijk het lekker op de tv, maar soms kan het makkelijk zijn om even snel een aflevering van je favoriete serie te bekijken. Je hoeft alleen maar te zeggen: “He Google, zet Netflix aan op de Nest Hub”, en Google zal Netflix voor je aan zetten. Om Netflix te activeren op je Google Hub Max moet je onderstaande stappenplan volgen:

 1. Open de Google Home app
 2. Klik op instellingen
 3. Klik vervolgens op Video
 4. Koppel hier het Netflix account

Na het koppelen van je Netflix account kun je later ook nog de instellingen bekijken via de Google Home app en kun je kijken of het juiste account is gekoppeld en niet die van een familie lid. Mocht dit het geval zijn ga dan terug naar de instellingen, klik op beheren en klik op profiel wijzigen en kies het juiste profiel. Automatisch zal Google dan het juiste account pakken wanneer je vraagt om iets af te spelen van Netflix.

Werkt de Google Nest Max ook met een iPhone?

Jazeker, op je iPhone dien je wel eerst de Google Home app te installeren. Na het installeren van deze app kun je de Google Nest Max koppelen met je iPhone. In de Google Home app zie je dan vanzelf de Hub Max verschijnen. Zo zie je ook wanneer de Google  Hub Max iets afspeelt en kun je eventueel de volume aan passen. Google Nest Hub Max geselecteerd dan zie je rechtsboven ook een tandwiel staan, hiermee kun je nog meer instellingen aanpassen. Ook is het mogelijk om de bas en treble in te stellen.

Kun je Facetime gebruiken met de Google Hub Max?

Nee, Facetime werkt niet. Wel kun je gewoon bellen met de Google Nest Hub Max, maar hier dien je Google Duo voor te gebruiken. Google Duo is een app van Google die het mogelijk maakt om gratis video te bellen. Doordat de Google Nest Max een camera heeft kun je dus gratis bellen met iedereen die ook gebruik maakt van een Google Duo account. Eigenlijk werkt Google Duo ook bijna hetzelfde als Facetime.

Is de Google Max het waard: Google Nest Hub Max review

google nest hub specificaties

Zelf vinden wij de Google Hub Max zeker een mooi apparaat! Zo hebben we de Google Nest Hub ook uitgeprobeerd en zijn we erg tevreden over dit apparaat. De sound is een stuk beter dan de Google Nest Hub en de scherm is gewoon groter en mooier. Toch vinden we het prijsverschil wel een beetje te groot om de Google Nest Hub Max aan te raden, zeker om dat het grootste verschil vooral in de camera en de sound zit.

Mocht je een goede sound willen hebben, dan zouden wij zelf eerder gaan voor de Google Home Max. De Google Home Max is weer een grote smart speaker en de sound van deze speaker is echt top! Ook is deze Max nog niet officieel in Nederland te verkrijgen, maar wel voor een schappelijke prijs te koop.

Let altijd op Google Nest Hub Max aanbiedingen!

Momenteel is er helaas nog geen Google Nest Max aanbieding. Mocht deze komen dan zullen we dit zeker benoemen, voor nu is het vooral wachten totdat Google officieel de Google Nest Hub Max introduceert. Waarom dit nog niet gedaan is, is voor ons ook helaas een raadsel.

FAQ: Meest gestelde vragen over de Google Nest Hub Max 

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de Google Nest Hub Max opgesteld. Kijk of jouw vraag hieronder er ook tussenstaat, mocht je nog met vragen zitten dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Met de Google Home Max kun je slimme apparaten in je huis bedienen, denk aan slimme lampen, een slimme deurbel of een smart thermostaat. Ook kun je de Google Nest Hub max gebruiken voor de volgende dingen: 

 • Videobellen
 • Brein van je smart home
 • Digitaal fotolijstje
 • Je kunt Google Assistant alles vragen
 • De Google Assistant opdrachten geven
 • Live beelden van beveiligingscamera of slimme deurbellen bekijken
 • Muziek afspelen

Momenteel is dit nog niet te gebruiken, wel wordt verwacht dat dit einde van dit jaar geïntroduceerd wordt. Zoom komt namelijk met een Google Assistant mogelijkheid einde van dit jaar en hier zit ook de mogelijkheid met de Google Nest Max in. Waarschijnlijk is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis en betaalde Zoom account. Het activeren van een Zoom gesprek zal dan: “He Google, open de Zoom meeting op de Google Nest Hub Max”. 

Wanneer er meer informatie beschikbaar is over Zoom mogelijkheid met de Google Nest Hub Max laten we dat op deze pagina weten.

 

Ja! Sinds kort is het namelijk mogelijk om Netflix te kijken op je Google Nest Hub en Nest Hub Max. Vooral omdat de Nest Hub Max een grotere scherm heeft is dit ideaal.

Google Nest Hub Max is in Nederland te koop. Momenteel nog vooral via resellers, omdat de Google Nest Hub Max nog niet officieel geïntroduceerd is in Nederland. Doordat de Hub Max verkocht wordt via resellers is de prijs helaas wel wat hoger, bekijk hier welke waar de Google Nest Hub Max te koop is.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general