De mogelijkheden met Google smart home

In ons onderzoek naar het beste domotica systeem kwam Google Home als goede keuze naar voren. Google Home is één van de bekendste systemen in Nederland. Momenteel wordt er veel gebruik gemaakt van de smart speaker van Google, de Google Nest Mini. Maar naast deze smart speaker kun je nog veel meer met Google Home en kun je een complete Google smart home bouwen. In deze blog vertellen we je wat de mogelijkheden zijn met Google Home en welke apparaten je daarvoor nodig hebt.

Inhoud van dit bericht

Voordelen van Google smart home

Kies je voor een slim huis met het systeem van Google dan heb je een paar voordelen die je met een ander domotica systeem niet hebt. Eén van de belangrijkste voordelen is dat Google Home heel makkelijk te installeren is en dat bijna alles werkt met wifi. Zal je daarentegen kiezen voor een bedraad domotica systeem dan is dit moeilijker te installeren en zul je draden bijvoorbeeld weer weg moeten werken en dit zorgt vaak voor hak en sloop werk. Voor een bestaand huis is Google Home een goede keuze, maar er zijn nog meer voordelen:

  • Zeer eenvoudig: het systeem van Google is eenvoudig in gebruik en makkelijk te installeren. Ook doordat alles met Plug & Play werkt hoef je geen bedrading in muren te verwerken.
  • Lage kosten: in vergelijking met andere domotica systemen heb je lage kosten met het smart home systeem van Google. Voor een smart speaker betaal je ongeveer € 45,-. Ook hoef je niet direct een grote investering te doen en kun je stap-voor-stap uitbreiden.
  • Werkt met veel apparaten samen: een ander voordeel van een smart home met Google is dat dit systeem te koppelen is met andere apparaten, hierdoor kun je veel apparaten van andere merken toevoegen aan het systeem.
  • Wordt continue doorontwikkeld en beter: naast het introduceren van nieuwe producten worden de producten zelf ook doorontwikkeld. Gelukkig maar, want in het begin begreep de Google Mini niet veel maar ook deze wordt steeds slimmer.

Wat zijn de mogelijkheden met Google smart home?

Met het systeem van Google kun je eigenlijk alle kanten op. Vaak wordt er begonnen met het aanschaffen van een smart speaker, daarna worden er apparaten toegevoegd en deze kun je dan bijvoorbeeld bedienen met spraak. Hieronder hebben we een klein lijstje gemaakt met mogelijkheden met Google smart home:

Het bedienen van je lampen met Google Home

Een optie waarmee je kunt starten in een smart home is je verlichting slim maken. Met slimme verlichting kun je de lampen in huis bedienen met je app, via handige timers, via acties of via spraak. Naast kostenbesparing levert dit veel gemak en een leuke sfeer in je huis op. Merken die je kunt gebruiken met Google Home zijn onder andere:
Onze voorkeur gaat uit naar de lampen van Philips Hue, omdat deze het beste werken. Wel zijn de lampen een stuk duurder dan de lampen van Innr of IKEA TRÅDFRI. Wel raden we aan om zeker gebruik te maken van de Philips Hue bridge, hierop zou je ook nog lampen van andere merken mee kunnen koppelen. Start met een Hue starterskit en breidt dan eventueel uit met andere lampen.

Philips Hue White Ambiance E27 starterkit

Philips Hue starterskit White Ambiance

Een perfecte starterskit als je nog producten hebt van Philips Hue. In dit pakket zit een brigde, 3 lampen en een slimme schakelaar.

Je deur openen met Google Home

Een andere leuke uitbreiding voor je Google smart home is het openen of vergrendelen van je deur. Dit doe je natuurlijk met een slim deurslot. Met een slim slot kun je op afstand het slot van je deur bedienen, zo kun je het slot openen, vergrendelen of kijken of de deur wel dicht is.

Ook kun je met een slim slot je sleutels thuis houden en open je de voordeur gewoon met je smartphone. Koppel je het slimme slot met Google Home dan kun je de deur zelfs openen met spraak. Een slim slot dat goed werkt met Google Home is de Nuki Smart Lock 2.0, wel heb je voor een koppeling met Google ook de Nuki Bridge nodig.

Nuki Smart Lock 2.0

Nuki Smart Lock 2.0

Het slimme slot van Nuki is ideaal te gebruiken in combinatie met Google smart home producten.

De thermostaat bedienen met Google Home

Ook een slimme thermostaat hoort natuurlijk thuis in een slim huis. Met een slimme thermostaat kun je op afstand de thermostaat bedienen of monitoren. Mocht je vergeten zijn de thermostaat uit te zetten en je bent niet thuis dan kun je dit aanpassen. Verder kun je met een slimme thermostaat de verwarming in je huis automatiseren en optimaliseren. Zo kom je altijd in een warm huis thuis en gaat verlaagd de thermostaat wanneer je niet thuis bent. Er zijn verschillende thermostaten die je kunt koppelen met Google smart home. De meest bekende is de Nest Thermostaat, deze is tevens ook van Google. Met een koppeling met de Google Nest thermostat en Google Home kun je ook de slimme thermostaat ook bedienen met spraak. Verder is het ook handig om de thermostaat mee te nemen in Google Routines, zo hoef je alleen maar te zeggen: “He Google, ik ga weg” en  het licht gaat uit, muziek uit en de thermostaat verlaagd.

Thermostaten die werken met Google Home:

google nest thermostaat

Google Nest Learning Thermostat

Slimme zelflerende thermostaat van Google. Goede thermostaat voor in een Google smart home.

Compleet je smart home beveiligen met Google

Beveiliging speelt ook een belangrijk onderdeel van je huis. Met een slim beveiligingssysteem kun je dit perfect integreren in je smart home. Het handige hiervan is dat je 24/7 je huis in de gaten kunt houden en ook apparaten met elkaar kunt koppelen, zo kun je bijvoorbeeld de lampen rood laten knipperen als er alarm is.

Ook Google heeft weer zijn eigen Nest beveiligingsapparaten, deze apparaten zijn goed te combineren met Google smart home apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld het beeld van de slimme deurbel Nest Hello bekijken op de Google Nest Hub. Google heeft de volgende beveiligingsapparaten:

google nest hello

Google Nest Hello

De slimme deurbel van Google, de Nest Hello. Met dit apparaat weet je altijd wie er voor de deur staat.

Is er een Google smart home starter kit?

Momenteel is er geen speciale Google smart home starter kit. Wel zijn er vaak combideals waarbij je direct van start kunt gaan en een Google smart home kunt beginnen. Je hoeft niet een hub of controller te hebben om van start te gaan, elk apparaat kan individueel prima gebruikt worden. Wel is het de bedoeling in een slim huis dat alle apparaten met elkaar werken.

Je kunt dus stap voor stap van start gaan met Google smart home. Wel kan het interessant zijn om van start te gaan met een Google speaker, bijvoorbeeld Google Nest Mini of een Google Hub, de Google Nest Hub. Beide apparaten hebben een ingebouwde spraak assistent en kunnen gebruikt worden als hub. Met hub bedoelen we dat er apparaten aan gekoppeld kunnen worden. Check hieronder wat leuke combideals:

Ga goed van start met Google smart home:

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general