Loxone – Het domoticasysteem van Loxone

Het domotica systeem van Loxone is in 2008 geïntroduceerd. Met het systeem van Loxone kun je eigenlijk vrij simpel zelf aan de slag. Loxone heeft zijn eigen apps en een eigen interface waarmee je makkelijk koppelingen en scènes creëert in je eigen huis.

Hoe werkt het Loxone domotica systeem?

Wil je zelf beginnen met het systeem van Loxone dan heb je als het ware twee opties, je kunt kiezen voor de standaard Miniserver of voor de Miniserver Go. Beide opties hebben voor- en nadelen, zo is de standaard Miniserver geschikt voor nieuwbouw en is de Miniserver Go vooral geschikt wanneer je al een bestaand huis hebt en niet te veel hak en breekwerk wilt verrichten.

Heb je een Miniserver geïnstalleerd dan kun je eigenlijk alle kanten op. Zelf heeft Loxone veel verschillende producten en technologieën, maar het systeem is ook uitbreidbaar met de volgende communicatieprotocollen:

  • KNX
  • DMX
  • Dali
  • EnOcean
  • RS485
  • RS232
  • Modbus

Loxone prijs

Niet heel onbelangrijk om even naar de prijs van dit Loxene domotica systeem te kijken. Voor het systeem zelf, dus een Miniserver, betaal je € 544,70 voor de standaard Miniserver en € 327,04 voor de Miniserver Go. Daarbij moet je ook rekening houden met andere randapparatuur als relais, hierbij is het belangrijk dat je kijkt wat je wilt bedienen en met welk systeem dit weer werkt. Zo heb is er bijvoorbeeld de Loxone Tree Extenstion. De Loxone Tree Extension moet je als het ware zien als een boom waaraan je als het ware producten (takken) installeert. Dit doe je met name door de producten te verbinden met de Tree Extension via bekabeling. In totaal kunnen er 100 apparaten aangesloten worden aan een Tree Extension en hier betaal je ongeveer € 90,- voor.

Wil je daarentegen KNX producten koppelen met het Loxone systeem dan moet je hiervoor een KNX Extension aanschaffen, zo’n KNX Extension kost ongeveer € 419,- euro. Met deze KNX uitbreiding kun je in totaal 500 KNX groepsadressen integreren in het systeem van Loxone. Het is dus vooral afhankelijk van wat je wilt installeren en wat je daarvoor nodig hebt, hierbij moet je rekening houden met het soort extension en de kosten die daarbij komen kijken.
Loxone Apple HomeKit

Veel smart home liefhebbers willen apparaten bedienen met spraak, hiervoor kun je gebruik maken van Google Assistant, Amazon Alexa of Siri van Apple. Hier kun je smart speakers voor aanschaffen, maar de meeste hebben ook gewoon een iPhone waar een spraakassistent ingebouwd zit. Aan Siri kun je algemene vragen stellen als wat is het voor weer morgen, plan een route naar huis voor me en hoe laat is het.

Naast simpele vragen kun je ook apparaten aansturen en dit maakt een smart home slim, maar nu is de vraag, is het mogelijk om Loxone te koppelen met Apple HomeKit? Ja dat is mogelijk, dit kun je namelijk doen met een bridge van 1Home. Nadeel hiervan is dat je weer een aparte bridge aan moet schaffen, maar dit systeem van 1Home maakt het wel mogelijk om je Loxone of KNX domotica systeem met spraak te bedienen.

Nieuwe Miniserver Go – Eenvoudigste oplossing in bestaande gebouwen

Wil je je bestaande huis om toveren tot een slim huis met Loxone? Dan is de nieuwe Loxone MiniServer Go misschien wel de beste oplossing. De Miniserver Go is volgens Loxone zelf de eenvoudigste oplossing om in bestaande gebouwen achteraf gebouwautomatisering toe te voegen. Mede door geïntegreerde draadloze Loxone Air technologie is het geschikt voor allerlei renovatieprojecten. Zie hieronder het introductie filmpje van deze nieuwe Loxone Miniserver Go:
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general