Muziek herkennen met Google (Assistant)

Wist je dat Google een handige functie heeft waarmee hij ook muziek kan herkennen? Met deze functie vertelt Google welk nummer er afgespeeld wordt en wie het nummer zicht, het enige wat je hoeft te zeggen is: “He Google, wie zingt dit nummer”. Lees hieronder hoe deze Google muziek herkennen functie werkt en hoe je deze functie gebruikt.

Muziek herkennen met Google Assistant:

Om Google muziek te laten herkennen dien je allereerst gebruik te maken van een Google smart speaker, dit kan bijvoorbeeld een Google Mini, Google Nest Hub of Nest audio zijn. Ook dien je gebruik te maken van muziek streamingdienst, denk bijvoorbeeld aan Spotify. Speel muziek af via deze streamingdienst en wacht vervolgens tot er een nummer voorbij komt die je niet herkent. Dan dien je de Google Assistant te activeren en het code woord te zeggen, dus:

  • “He Google, wie zingt dit nummer?”

Alternatieven: Google Sound Search of gewoon neuriën

Mocht je geen smart speaker hebben, maar wil je er toch achterkomen welk nummer je op de radio hoort of hebt gehoord? Dan zijn er twee alternatieven om met Google muziek te herkennen, namelijk via Google Sound Search of gewoon door te neuriën, te zingen of fluiten.

Google Sound Search

Google Sound Search is ook een goede optie om Google muziek te laten herkennen. Wel heb je hiervoor de Google Assistant app voor nodig. Met deze app kun je ook spraakopdrachten geven net zoals een smart speaker. De app is onder andere te downloaden in de App-store of de Google Play Store. Om vervolgens Google Sound Search te activeren dien je het volgende te doen:

  1. Open de Google Assitant app
  2. Onder in het midden zie je een icon van microfoon, druk deze in en zeg “He Google, wie zingt dit nummer”.
  3. Ook kun je het toetsenbordje gebruiken, dan dien je alleen in te typen: wie zingt dit nummer.

Vervolgens krijg je antwoord op je vraag.
google muziek herkennen

Liedje herkennen Google door te Neuriën zingen of fluiten

Ook komt het wel eens voor dat je een nummer in je hoofd hebt, maar dat je niet weet wie het nummer zingt of hoe het nummer heet. Dan is er nog een optie en daarbij hoef je alleen te neuriën, zingen of te fluiten. Ook hiervoor kun je gebruik maken van een smart speaker van Google of van de Google Assistant app.

Via de smart speaker dien je eerst de speaker te activeren door: He Google, welk nummer is dit? Te zeggen. Vervolgens moet je zo’n tien seconden het nummer dat je in je hoofd hebt neurien, fluiten of zingen. In de app dien je hetzelfde te doen alleen activeer je deze door op het microfoontje te drukken. Vervolgens zal de Assistant even moeten denken en met verschillende suggesties komen.
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general