Philips Hue plafondlamp: dit zijn de keuzes

De meest bekende lampen van Philips Hue zijn de lampen die je in een bestaande lamp draait, maar wist je ook dat er Philips Hue plafondlampen zijn. In dit bericht lichten we de Philips Hue plafondlampen uit en kijken we naar de mogelijkheden. Ook leggen we uit wat je met de plafondlampen kunt doen en waarom deze zo handig zijn.

Alles wat je moet weten over Philips Hue plafondlampen:

Verschillende Philips Hue plafondlampen series:

Wat vooral belangrijk om te weten is, is dat Philips Hue verschillende Philips Hue product series heeft. Elke serie bestaat uit verschillende lampen, waaronder plafonnieres, wandlampen of tafellampen. In principe heeft elke lamp de zelfde functies, maar zit het verschil vooral in het design van de lampen. De bedoeling is dat je natuurlijk de lampen in je huis op elkaar aansluit en je dus lampen uit de zelfde serie koopt, hieronder de verschillende Philips Hue series met Philips Hue Plafondlampen.

Adore
White Ambiance
Aurelle
White Ambiance
Being
White Ambiance
Cher
White Ambiance
Devote
White Ambiance
Fair
White Ambiance
Flourish
White & Colour
Still
White Ambiance
Struana
White Ambiance

Naast de uitstraling van de lampen zit er ook verschil in de kleuren van de lampen, zo kunnen kunnen lampen in verschillende kleuren branden of kunnen lampen alleen in een bepaalde wittint schijnen. De lampen van Philips Hue onderscheiden zich in ‘White Ambiance’ of ‘White & Color ambiance’. Hierbij zit er kleurverschil in de verschillende series, hieronder verder uitgelegd:

  • White ambiance: deze lampen geven licht in alle tinten wit met een kleur temperatuur tussen 2200K en 6500K.
  • White and color ambiance: dit de bekende Hue lampen die in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren kunnen branden.

Wat kun je met de Philips Hue plafondlampen?

wat kun je met de hue plafondlampen

Bedien de Hue plafondlampen met een app.

De plafondlampen van Philips Hue werken net zoals de losse lampen van Philips Hue. Zo kun je de lampen bedienen met je smartphone of kun je timers op de lampen zetten. Ook wanneer je de lampen gekoppeld hebt met een spraak assistent, bijvoorbeeld Google Home, dan kun je de lampen ook bedienen met je stem. Zeg bijvoorbeeld “He Google, zet de lampen in de eetkamer aan”.
Philips Hue is vooral bekend van de losse lampen, deze draai je normaal in een armatuur of in een plafondlamp. Heb je nog geen plafondlamp dan zijn deze complete plafondlampen van Hue een goede oplossing. De lampen worden namelijk geleverd met een ingebouwde lichtbron.

Waarom zijn Philips Hue plafond lampen handig?

De lampen van Philips Hue zijn handig omdat je de lampen kunt bedienen op een slimme manier. Met slim bedoelen we niet alleen via een app, maar ook via spraak, via een timer of met scenario’s. Daarnaast zijn de lampen van Philips Hue ook allemaal te dimmen en dit is met een standaard lamp vaak niet het geval.

Heb je meerdere slimme lampen van Philips Hue dan kun je ook meerdere lampen tegelijk bedienen. Heb je bijvoorbeeld meerdere lampen op je slaapkamer, dan kun je met één knop alle lampen op de juiste stand aanzetten. Ook kun je een scenario maken waarbij je lampen in bepaalde kamers uitgaan en weer andere kamers aangaan. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld naar bed gaat, dan zeg je “He Google, ik ga naar bed”. Automatische zullen alle lampen in je huis uitgaan en de lampen in je slaapkamer aan. Je kunt soort instellingen helemaal zelf bepalen en instellen.

Grootste verschillen tussen Philips Hue Plafondlamp zwart of wit en de kleur

Mocht je nog twijfelen tussen verschillende lampen dan is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende Hue plafondlampen series zijn, zoals je hierboven kunt zien. Daarnaast is bijna elke lamp te verkrijgen in een zwarte of witte variant. Ook is er één serie die te onderscheiden is van de andere lampen en dat is de Flourish plafondlamp. De Flourish lamp kan namelijk ook in 16 miljoen verschillende kleuren branden.

Philips Hue plafondlamp badkamer ook een optie?

Vaak krijgen we ook de vraag of het mogelijk is om slimme lampen buiten of in de badkamer te plaatsen. En ja dit kan, wel is het belangrijk dat je kijkt naar de waterdichtheid van de lampen. Heb je in je badkamer al plafondlampen hangen met standaard lampen erin dat kun je gewoon een Philips Hue lamp erin doen.

Heb je nog geen plafondlampen dan heeft Philips Hue ook bepaalde lijnen die geschikt en bedoeld zijn voor de badkamer. Deze plafondlampen zijn waterdicht en dus ook te gebruiken in de badkamer. Hieronder hebben we de Philips Hue badkamer plafondlampen eruit gefilterd:

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn met Philips Hue lampen in de badkamer? Lees dan dit bericht over Philips Hue badkamer. Wil je Philips Hue lampen buiten dan hebben we ook een bericht over de beste Philips Hue buitenverlichting.

Werken de Hue plafondlampen ook zonder bridge?

De meeste plafondlampen van Philips Hue zijn ook te verbinden met bluetooth, hierdoor is het mogelijk om de lampen ook zonder bridge te gebruiken. Door een bluetooth verbinding te maken met de lampen kun je de lampen bedienen in huis met de Philips Hue bluetooth-app. Wel dien je rekening te houden dat je binnen een bereik van 10 meter moet zijn van de lampen. Je kunt de lampen dus niet buitenshuis bedienen, daarnaast kun je maximaal 10 lampen koppelen.

Mocht je meerdere lampen willen bedienen en deze ook op afstand aan of uit willen zetten, dan is het wel raadzaam om gebruik te maken van een Hue bridge. Met een bridge kun je de lampen bedienen op afstand en kun je 50 verschillende lampen koppelen.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general