Wi-Fi protocol

IEEE 802.11 of Wi-Fi bestaat uit een collectie van protocollen voor draadloze netwerken, ontwikkeld door het IEEE LAN/MAN standaarden-comité. Wi-Fi is het certificatielabel (‘logo’), uitgegeven door de Wi-Fi Alliance. Het is bedoeld voor draadloze netwerkproducten die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 Er wordt gebruikgemaakt van twee frequentiebanden, namelijk de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band. 

Onder bepaalde voorwaarden mogen die zonder licentie worden gebruikt. Een device krijgt het Wi-Fi-logo pas als aan vastgelegde eisen is voldaan. 

wifi

Wifi gebruiken als protocol voor smart home apparaten is een logische keuze, maar niet altijd de beste. Omdat al veel apparaten gebruikmaken van het Wi-Fi zijn storingen vaak het gevolg. Voor de gevoelige domotica-apparatuur is dit funest. Datapakketjes gaan verloren op het netwerk en de apparaten werken traag. Wi-Fi is ook nog eens een protocol dat veel stroom vraagt. Voor domotica zal dus een ander protocol gevonden moeten worden, óf de huidige problemen dienen opgelost te worden.
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general