Zigbee protocol

Het Zigbee domotica protocol lijkt sterk op Z-wave. Het is ook een protocol voor draadloze communicatie, speciaal ontwikkeld voor smart homes. Er is speciaal gelet op een laag energieverbruik zodat de batterij in de apparaten extra lang mee gaat.

De communicatie verloopt ook hier via een zogenaamd mesh netwerk. In principe werken ook bij Zigbee apparaten van verschillende fabrikanten die allemaal het protocol ondersteunen samen. Als je zeker wilt zijn dat het werkt, schaf dan apparaten van dezelfde fabrikant aan.

Zigbee Producten

Er zijn vele producten te kopen die volledig compliant / werkbaar zijn met het Zigbee protocol. Wij vinden wel de producten die op Zigbee aangesloten zijn vaak wat duurder. Een schakelaar voor 40 Euro is gewoonweg aan de dure kant. 

Zigbee Advies / Compliance

Om snel te kijken of producten werken met Zigbee en/of Zigbee Aansluitingen kan je bij Bol.com heel goed combineren via filters. Als je aan de linkerkant bijvoorbeeld Klik Aan Klik Uit aanzet en dan zoekt naar Zigbee zie je direct alle Klik Aan Klik Uit artikelen die Zigbee compliant zijn

zigbee klik aan klik uit

zigbee protocol
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general