Sonos wekker: Sonos als wekker gebruiken

Een Sonos speaker kan goed gebruikt worden als wekker. De beste Sonos wekker is de Sonos Roam. Deze kan het best gezien worden als een wekkerradio, omdat hij goed op je nachtkast past en voorzien is van Google Assistant. Hiermee kun je met spraak de wekker instellen en uitzetten. 

Helaas hebben we allemaal ons verplichtingen en moeten we soms eerder opstaan dan we lief hebben. Helemaal wanneer het buiten kouder en donkerder wordt wordt dit moeilijker, toch kun je dit leed een beetje verlichten. Onze tip: Sonos wekker, gebruik je Sonos als wekker en wordt wakker met je favoriete muziek. In dit bericht leggen we je uit hoe je heel eenvoudig een Sonos wekker zet en geven we nog wat Sonos tips.

Inhoud van dit bericht:

Zo zet je eenvoudig een Sonos wekker

Het zetten van een Sonos wekker is heel eenvoudig en snel gedaan. Wel heb je verschillende instellingen die je instellen. Zo kun je wakker worden met een standaard alarm geluid, maar je wilt natuurlijk wakker worden met je favoriete muziek.

Voor het zetten van een wekker met Sonos kun je elke Sonos speaker gebruiken, je stelt namelijk de wekker in om het systeem van Sonos. Tijdens het zetten van een wekker kun je ook kiezen in welke kamer of welke speaker er af moet gaan. Wij zelf hebben voor dit bericht gebruik gemaakt van een Sonos One.

Stappenplan Sonos wekker zetten

Voor het zetten van een Sonos wekker is het belangrijk dat het Sonos systeem succesvol geïnstalleerd. Wil je wakker worden met Spotify muziek dan dien je ook een account te  hebben op Spotify en deze gekoppeld te hebben met het Sonos systeem. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van het Sonos S1 of S2 systeem, beide instellingen zijn het zelfde. Is dit gelukt gebruik dan de volgende stappen om een Sonos wekker te zetten:
 1. Open de Sonos app.
 2. Klik op het middelste icoontje, de verticale strepen.
 3. Helemaal Linksboven zie je een wekker staan, klik daarop.
 4. Klik vervolgens op + Alarm toevoegen.
 5. Geef de tijd in waarop je wakker wilt worden.
 6. Geef vervolgens aan in welke kamer de wekker af moet gaan.
 7. Klik op ‘Muziek’ en geef aan welk geluid de wekker moet maken, wil je bijvoorbeeld wakker worden gemaakt door je favoriete artiest? Klik dan op Spotify en zoek de artiest op in de lijsten.
 8. Geef vervolgens aan op welke dagen de wekker moet af gaan.
 9. Vervolgens geef je aan hoe hard de speaker af moet gaan, zelf hebben we de speaker op 10% staan en dat is hard genoeg!

Verder spreken de stappen voor zich. Je kunt daarnaast meerdere wekkers zetten of aanpassen via hetzelfde stappenplan, hieronder hebben we nog even een afbeelding met de stappen neergezet om dit te verduidelijken. 

sonos wekker instellen

De stappen voor in instellen van een Sonos wekker met muziek.

Overige Sonos wekker instellingen

Naast de instellingen die voor zich spreken is het ook handig om nog even wat instellingen te behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de alarmduur aangeven, mocht het voorkomen dat je een keer niet thuis bent dan gaat het alarm ook weer automatisch uit naar een bepaalde tijd. Hierdoor voorkom je dat de speaker de hele dag aanstaat en boze buren!

Ook kun je een sluimerstand instellen, wanneer de wekker afgaat kun je de wekker weer uitzetten voor een aantal minuten. Dit kan handig zijn wanneer je toch nog even rustig wil blijven liggen, maar toch wel over een aantal minuten gewekt wilt worden. Wel is het belangrijk om te weten dat je de sluimer alleen kan verlengen met je mobiel en niet met de speaker!

Geschikt als wekker: Sonos Roam

De Sonos Roam is een compacte en relatief voordelige optie als je opzoek bent naar een Sonos wekkerradio. Compact, krachtig en te wekker instellen en uitzetten met spraak.

Sonos wekker weer uitzetten

De Sonos wekker is op verschillende wijze uit te zetten. Zo krijg je een melding op je mobiel, hierop krijg je drie keuzes Snooze, uit of annuleren. Druk je op Snooze dan zal de wekker uitgaan, maar over een bepaalde aantal minuten weer aan springen. Druk je op uit zal zet je de wekker ook uit, druk je op annuleren dan zal de muziek gewoon verder spelen. Ook kun je gewoon nergens opdrukken dan speelt de wekker ook gewoon door.

Verder kun je de wekker uitzetten via de wekker zelf. Dit doe je gewoon door de pauze of play knop in te drukken. Bij de Sonos One is dit bijvoorbeeld de knop in het midden. Wanneer je deze indrukt zal de muziek stoppen en gaat de muziek automatisch uit. Wel kun je gewoon de volume van de speaker aanpassen zonder dat je de Sonos speaker uitzet.

Sonos wekker werkt niet?

Lukt het niet om de Sonos speaker te zetten of werkt deze niet? Dan is het handig dat je verschillende functies even checkt, hieronder hebben we enkele tips opgesteld waarmee je het probleem kunt oplossen:

 • Check of de speaker goed aangesloten is op het systeem.
 • Check ook of de speaker in de juiste kamer staat.
 • Check ook even de volume.
 • Bekijk of Spotify wel goed werkt.

Probeer bovenstaande punten even goed te checken, mocht dit niet werken dan kun je altijd nog proberen de oude Sonos wekker te verwijderen en een nieuwe te installeren.

Extra tip: zet voor het slapen gaan een Sonos slaaptimer

Dit is weer het tegenovergestelde, maar het kan ook fijn zijn om in slaap te vallen met muziek. Ook hiervoor is er een speciale Sonos slaaptimer. Deze timer kun je ook in de Sonos-app zetten, met deze timer zorg je ervoor dat muziek automatische uitvalt na een bepaalde tijd. Hieronder hebben we een stappenplan hoe je een Sonos slaaptimer zet:

 1. Open de Sonos app.
 2. Speel de muziek af waarmee je in slaap wilt vallen. Dit kan zowel via Spotify, maar ook met Sonos Music.
 3. Druk op het nummer dat onder aan staat in de Sonos-app.
 4. Voor dit nummer krijg je nu verschillende opties, waaronder slaaptimer. 
 5. Druk op slaaptimer, zet deze aan en geef aan hoelang de timer moet duren.

Na het aantal ingestelde minuten zal de timer automatisch het muziek uitzetten.

Nog een Sonos tip: Sonos Crossfaden

Waanneer je bovenstaande stappenplan hebt gebruik om een Sonos slaaptimer in te stellen ben je waarschijnlijk ook de optie: Sonos Crossfaden tegengekomen. Persoonlijk vinden wij dit een hele gave optie, met deze optie zorg je er namelijk voor dat muziek op je speaker goed overloopt.

Deze optie heeft niks te maken met een Sonos wekker, maar is wel interessant om te gebruiken omdat het gewoon vet klinkt. Mocht je verder nog vragen hebben over het Sonos systeem dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Voor nu slaap lekker!

Sonos Wekkerradio: Sonos Roam

De Sonos Roam kan het best gebruikt worden als wekker. Het is een compacte speaker die voorzien is van Google Assistant. Je kunt met spraakopdrachten. Bekijk de beste deal!

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general