Telefoon verbinden met TV (draadloos)

Wanneer je je telefoon met een televisie wil verbinden heb je hoogstwaarschijnlijk een mediastreamer nodig. De beste en snelste optie is een Google Home Chromecast. Hiermee kun je gemakkelijk een koppeling maken met alle TV’s die een HDMI uitgang hebben en bedienen met je smartphone.

Wil je een telefoon verbinden met tv, maar weet je nog niet hoe? Dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn namelijk zo veel verschillende manieren hoe je een telefoon kunt verbinden met een tv, hieronder vind je diverse mogelijkheden hoe je dit kunt doen. Je telefoon koppelen met de tv kan namelijk op verschillende manieren, zo kun je kabels gebruiken of draadloos via bijvoorbeeld een media streamer.

Om je de keuzes nog wat makkelijker te maken zullen we ook meteen verklappen wat onze favoriete keuze is, dat is namelijk: casten via een media streamer. Waarom dit onze favoriete keuze is lees je hieronder. Bekijk hieronder de wat de mogelijkheden zijn om een telefoon te verbinden met tv.

Mogelijkheden om je telefoon te verbinden met tv

Telefoon draadloos verbinden met tv: media streamer

De meest eenvoudige optie is gebruik maken van een media streamer. Met een media streamer stream je eenvoudig je content naar je tv. Wel is het belangrijk om in acht te nemen wat je precies wilt streamen. Met een Chromecast kun je bijvoorbeeld Netflix en YouTube streamen. Ook is het met een Chromecast mogelijk om het beeldscherm van je laptop of computer te streamen naar je tv. Momenteel zijn dit de meest gebruikte media streamers:

 • Google Chromecast – een goedkope keuze en handig voor het streamen van Netflix of YouTube van je telefoon. Ook kun je de Chromecast gebruiken voor het streamen van je browser (Chrome) van je laptop of computer.
 • Google Chromecast Ultra – zelfde als de bovenstaande Chromecast, alleen de Chromecast Ultra kan ook in 4K streamen.
 • Apple TV – de Apple TV is iets uitgebreider, hiermee kun je films en series streamen, foto’s van je iPhone bekijken, games spelen en diverse apps gebruiken. Apple TV wordt ook geleverd met een afstandsbediening. Met de Apple TV kun je ook het volledige beeld van je iPhone of tablet krijgen op je beeld scherm met Mirroring.
 • Nvidia Shield TV Pro – ook een mediaplayer waarmee je kunt streamen naar je tv. De Nvidia Shield TV is ook geschikt voor het afspelen van games.

Voorbeeld: telefoon draadloos verbinden met tv met Chromecast

Wil je een telefoon verbinden met de TV om bijvoorbeeld Netflix of YouTube te streamen, dan kun je gebruik maken van een Chromecast. Zelf maken wij ook veel gebruik van een Chromecast omdat we veel werken met Google Home apparaten. Gaat jou voorkeur hier ook naar uit dan streamen je als volgt via je telefoon naar de tv:
 1. Stop de Chromecast via de HDMI-poort in de tv.
 2. Download de Google Home app en voeg de Chromecast toe.
 3. Open vervolgens de streamingsdienst die je wilt gebruiken en klik vervolgens op het Cast logootje.
 4. Klik vervolgens op de Chromecast en je kunt streamen.

Mirror Casting: Smart View

Met een media player kun je content streamen naar je tv, maar er is ook nog een andere mogelijkheid en dat is Mirror Casting. Met Mirror Casting stream je als het ware je gehele scherm van je mobiel naar de tv. Elk appje of foto die je dan opent zie je ook op het scherm van de tv. 

Heb je een Samsung Galaxy en een smart tv, dan kun je ook gebruik maken van Smart View. Smart view is een optie waarmee je het volledige scherm van je telefoon afgebeeld wordt op je tv. Deze optie is ideaal wanneer je het volledige scherm afgebeeld wilt hebben en iets wilt laten zien.

Hoe werkt Samsung smart tv

Voor deze koppeling heb je een Samsung Galaxy en een smart tv nodig. Vervolgens moeten beide gekoppeld worden met dezelfde wifi verbinding en dien je wat instellingen aan te passen, hieronder een stappenplan hoe je dit doet:

 1. Verbind zowel je tv als telefoon met dezelfde wifi-verbinding.
 2. Open de instellingen van je telefoon en druk op het tabje meer. 
 3. Vervolgens scrol je naar het kopje Wireless display en klik daar op.
 4. Activeer Wireless display door schuifje links aan te zetten.
 5. Open vervolgens de app Miracast, automatisch maakt de app verbinding.
 6. Pak vervolgens weer je telefoon en onder het kopje Wireless display verschijnt als het goed is je smart tv. 
 7. Klik op de smart tv en wacht tot de telefoon een verbinding heeft gemaakt met de smart tv. 

Mocht dit goed gegaan zijn dan zal automatisch het scherm van je telefoon op het beeldscherm van je tv verschijnen. Zo kun je alle apps en bestanden openen op je smartphone en deze zullen ook automatisch verschijnen op het beeld van je tv.

Verbind je telefoon direct met een kabel

Ook is er nog een mogelijkheid om je telefoon te verbinden met een kabel. Wel is het belangrijk dat je hierbij rekening houdt met de ingangen en uitgangen van je tv als je smartphone. De meeste beeldschermen zijn tegenwoordig wel voor zien van een HDMI-kabel, maar het verschilt per mobiel merk en model wat voor uitgang deze heeft.

Wanneer je het juiste kabeltje hebt dien je de kabel in je smartphone te stoppen en in de tv. Vervolgens zet je de TV op het juiste kanaal en de tv is gekoppeld met je telefoon.

iPhone met een kabel

Voor het koppelen van je iPhone en de TV kun je gebruik maken van de Apple HDMI kabel converter. Deze converter is voorzien van een lightning connector, hiermee verbind je de iPhone. Ook is de converter voorzien van een HDMI ingang, hierin stop je vervolgens een HDMI-kabel die je in de tv stopt. Belangrijk om te weten dat je wel apart nog een HDMI-kabel dient te kopen.

Huawei telefoon verbinden met tv

Heb je een Huawei telefoon dan heb je waarschijnlijk een andere kabel nodig. De meeste Huawei modellen zijn voorzien van een microUSB of een USP Type-C adapter. Om je Huawei telefoon te verbinden met je tv kun je onderstaande kabels gebruiken: 

Ook belangrijk om te weten is dat je voor beide opties ook weer een losse HDMI-kabel nodig hebt voor de aansluiting naar je tv.

FAQ: extra hulp en vragen over het verbinden van tv met een telefoon

We hopen met dit bericht dat je nu weet hoe je een telefoon moet koppelen met je tv. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en je dient voor jezelf uit te zoeken wat de beste keuze voor jou is. Mocht je nog vragen hebben kijk dan hieronder of je vraag er misschien tussenstaat:

Er zijn verschillende manieren om je telefoon met de tv te verbinden. Belangrijk is dat je weet wat je wilt met deze koppeling wilt doen. Wil je bijvoorbeeld een programma naar je tv streamen als bijvoorbeeld YouTube? Dan kun je simpel gebruik maken van een Mediaplayer. Of wil je volledige scherm van je smartphone streamen naar je tv, dan kun je dit doen middels Mirror Casting.

Dit is verschillend en het ligt aan de keuze die je hiervoor maakt. De meest voor de hand liggende keuzes zijn met een kabel, via een mediaplayer of via een app als Smart View.

Ja dit kan. Het verschilt wel per device of en hoe dit mogelijk is. Zo dient je tv zelf ook een bluetooth verbinding te hebben en dient je mobiele apparaat dit ook te hebben. Veel Samsung televisies hebben deze functie bijvoorbeeld en hierdoor is een koppeling met je telefoon en tv via bluetooth mogelijk.

Ja ook dit is mogelijk, maar dan dien je de tv te verbinden met je tv via een HDMI kabel. Voor de verbinding met mediaplayer of via een app is wel wifi nodig.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general