WhatsApp op PC – Zo werkt het en zo gebruik je het!

Bijna iedereen is wel bekend met WhatsApp en het grotendeel maakt er gebruik van. Tegenwoordig ben je zelfs genoodzaakt om van deze dienst gebruik te maken, want er is een WhatsApp groep voor je vrienden, familie, sportclub en zelfs voor werk. Zelf vinden we het handig om WhatsApp op pc te gebruiken, omdat dit veel makkelijker typt met een toetsenbord.

Hieronder leggen we je uit hoe je dit doet en hoe dit werkt en wat de voordelen zijn. Wil je WhatsApp voor zakelijk gebruik gebruiken? Dat kan ook want er is sinds kort zelfs WhatsApp Business Web speciaal voor zakelijk gebruik.

Inhoud van dit bericht:

Hoe werkt WhatsApp Web?

WhatsApp Web werkt vrij simpel en is binnen enkele minuten te gebruiken, het enige wat je nodig hebt is een telefoon met werkende WhatsApp daarop. Wanneer je Web WhatsApp op PC hebt geïnstalleerd staat je telefoon in verbinding met je PC. Je kunt dus alleen gebruik maken van Web WhatsApp wanneer je in de buurt bent met je telefoon van je PC.

Mocht je dus je telefoon niet bij je hebben dan kun je ook geen gebruik maken van Web WhatsApp. Dit is goed want hierdoor ben je extra beveiligd en kan niet iemand anders gebruik maken van je WhatsApp wanneer je niet in de buurt bent.
Wanneer je de WhatsApp geïnstalleerd op heb je pc zie je alle contacten en gesprekken die je ook op je telefoon ziet. Je kunt gesprekken openen en ook direct een gesprek beginnen. Ook kun je eenvoudig groepen aanmaken en herkent het programma automatisch ook je contacten.

Hoe gebruik je web WhatsApp op PC (stappenplan)

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je WhatsApp op je telefoon werkt en dat je internet hebt op je PC.
  1. Open je internetbrowser op je pc en ga naar web.whatsapp.com
  2. Hier zie je een QR-code en deze dien je te scannen met je telefoon in WhatsApp.
  3. Open WhatsApp op je telefoon en druk rechtsonder op “Instellingen”.
  4. Klik vervolgens op “WhatsApp Web/Desktop”.
  5. Klik op “Koppel een apparaat” en scan vervolgens de QR-code op het scherm van je PC.
  6. Automatisch zal je doorgestuurd worden naar de omgeving van WhatsApp en je kunt direct een gesprek beginnen of een gesprek openen.
stappenplan web whatsapp

Stappenplan Web WhatsApp installeren

Bovenstaande stappenplan kun je ook gebruiken op andere apparaten, denk bijvoorbeeld aan een iPad. Verder kun je ook aangeven dat je aangemeld wilt blijven, wanneer je dan weer de WhatsApp browser opent zal je automatisch verbonden zijn. In de instellingen kun je ook controleren met welke apparaten je verbonden bent, dit is goed om af en toe even te controleren en oude apparaten te ontkoppelen.

Kun je videobellen met WhatsApp Web?

Als het goed is moet dit binnenkort bruikbaar zijn, want Whatsapp was vorige jaar al bezig dit te ontwikkelen en we verwachten dat dit spoedig doorgevoerd zal worden. Vooral omdat veel mensen genoodzaakt thuis zijn te werken en veelal video gebeld wordt.

Belangrijk is dat je voor het videobellen je computer een microfoon heeft om te kunnen praten en een camera. Mocht je bijvoorbeeld geen camera hebben dan zou je wel kunnen bellen zonder video, maar wel dien je de microfoon dan te activeren. Gesproken berichten kun je inspreken door een gesprek te openen en op het microfoontje te drukken.

WhatsApp op pc zonder telefoon kan dat?

Nee wil je gebruik maken van WhatsApp op je computer dan heb je echt een telefoon nodig met WhatsApp. Sowieso om gebruik te kunnen van WhatsApp heb je een telefoonnummer nodig. Om gebruik te kunnen maken van WhatsApp op je computer dient de computer in contact te staan met je telefoon.

automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig kan alles geautomatiseerd worden in huis, denk aan deuren die op afstand open kunnen, tuin wordt automatische gesproeid en de robotstofzuiger zuigt de vloer

Lees verder »
Domoticavergelijken.nl
Logo
Enable registration in settings - general